Alex Ionita Agentia Nationala Anti-Doping Rapid Superliga

Reacție de la Rapid după anunțul că Alex Ioniță a fost suspendat din nou de Agenția Națională Anti-Doping: „Jucătorul a depus apel!” 

Alexandru Ioniță II (27 ani) a fost suspendat din nou, la un an de la sancțiunea primită în perioada în care activa la Astra Giurgiu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Iulie 2022, 13:07
Data actualizarii: Sambata 02 Iulie 2022, 13:12

Jucătorul a fost suspendat de ANAD pe motiv că a încălcat interdicția inițială, oficiali Agenției Naționale Anti-Doping având probe împotriva sa. Aceștia susțin că Ioniță s-a antrenat la stadionul Dinamo în perioada de suspendare, în ciuda faptului că nu avea voie să se pregătească în vreun club afiliat Federației Române de Fotbal. 

Astfel, fotbalistul nu a putut fi implicat în niciun meci de pregătire de ale giuleștenilor din cantonamentul din Austria, suspendarea fiindu-i ridicată pe 15 iulie, când va începe campionatul. Ioniță nu va putea juca însă în primele etape, dat fiind faptul că nu s-a pregătit corespunzător, alături de echipă, deși a efectuat antrenamentele. 

Reacție de la Rapid după anunțul că Alex Ioniță a fost suspendat din nou de Agenția Națională Anti-Doping

Rapid a postat pe contul de Facebook un mesaj de sussținere pentru jucătorul de 27 de ani, în care susține că fotbalistul nu a încălcat prevederile suspendării. Mai mult, giuleștenii informează că fotbalistul a făcut apel pentru a se demonstra nevinovăția sa. 

„ALĂTURI DE ALEX 

În dorința de o informare corectă a suporterilor noștri, FC Rapid București ține să vină cu unele precizări legate de noua suspendare dictată împotriva jucătorului Alexandru Ioniță.

Fotbalistul a fost acuzat de încălcarea condițiilor suspendării aplicate în 2020. La modul concret, acestuia i s-a reproșat faptul că în luna iulie 2021 a fost surprins pregătindu-se în sala de forță a Complexului Sportiv Dinamo și jucând apoi o miuță în același complex, în compania unor copii și a unui fost fotbalist dinamovist. 

În acest context, din punctul de vedere al clubului, sancțiunea aplicată este lipsită de orice temei legal având în vedere că legea îi interzice „participarea la competiții sau activități autorizate și organizate de către o organizație semnatară a codului anti-doping”. 

Menționăm faptul că legea nu interzice sportivului suspendat orice fel de activitate sportivă, iar sala de forță a Clubului Sportiv Dinamo este deschisă publicului general, nu doar sportivilor legitimați la club.

Deși suspendarea încetează înaintea primului meci din campionat, jucătorul Alexandru Ioniță a depus apel în dorința de a demonstra că este nevinovat, iar clubul nostru îl susține în toate aceste demersuri”, se arată în postarea oficială de pe contul Rapidului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!