NEWS ALERT Tribunalul a decis: Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Ce urmează pentru giuleșteni

Rapid interdictie transferuri Julio Cesar transferuri Victor Angelescu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Iulie 2022, 17:11
Data actualizarii: Vineri 01 Iulie 2022, 17:11

Tribunalul București s-a pronunțat în dosarul în care Rapid a solicitat ridicarea interdicției la transferuri.

Rapid a primit interdicție la transferuri luna trecută, după ce a pierdut un proces la FIFA din cauza unor restanțe în valoare de 600.000 de euro ale precedentei societăți către fostul fotbalist Julio Cesar, legitimat în Giulești în 2008.

Tribunalul a decis: Rapid rămâne cu interdicție la transferuri!

Rapid a atacat decizia la TAS, însă nici acolo nu a avut câștig de cauză. Judecătorii de la Lausanne o consideră pe actuala Rapid (SC FC Rapid 1923 SA) continuatorea societății patronate de George Copos (SC FC Rapid SA), care a intrat în faliment în anul 2016, astfel că o obligă să achite datoriile respective.

FRF a pus în aplicare decizia TAS și  Rapid nu poate înregistra jucătorii transferați în această vară. Clubul patronat de Victor Angelescu și Dan Șucu s-a îndreptat în civil către forul condus de Răzvan Burleanu, însă nu a avut câștig de cauză nici la Tribunalul București, scrie Playsport.

"Ora estimată: 08:30

Complet: F 13 U

Tip soluție: Respinge cererea

Soluția pe scurt: Admite excepţia necompetenţei generale a instanțelor. Respinge cererea ca inadmisibilă . Cu recurs în 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul București. Pronunțată azi, 01.07.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei.

Document: Hotărâre 01.07.2022", se arată în decizia Tribunalului București.

Rapid poate face recurs. Angelescu anunță că va plăti datoria dacă nu va avea câștig de cauză

Rapid are posibilitatea să facă apel în decurs de 30 de zile. Victor Angelescu, unul dintre acționarii clubului, a spus, ieri, că, în cazul în care Rapid nu va avea câștig de cauză nici în procesul cu FRF, Rapid va plăti datoria către Julio Cesar, în valoare de 600.000 de euro.

"Interdicția la transferuri o avem, e destul de veche situația, cu Julio Cesar. Noi am mers mai departe, cu ultima cale de atac, așteptăm să vedem ce se va întâmpla, la începutul lunii iulie. Noi nu avem nicio legătură cu Federația, e decizia FIFA privind interdicția la transferuri. Noi cerem suspendarea deciziei până se judecă acest caz. Mi se pare aberantă decizia TAS.

Cerem FRF să ni se ridice interdicția la transferuri! Dacă nu vom avea câștig de cauză, vom plăti acea sumă pentru Julio Cesar. Legile fotbalului sunt foarte încâlcite. Mai sunt două cazuri, în afară de Julio Cesar, cu sume clar mai mici. Suma totală este de aproape un milion de euro", a declarat Victor Angelescu, ieri, la Digisport.

În această vară, Rapid i-a transferat pe Florin Ștefan, Andrei Ciobanu, Valentin Costache și Paul Iacob. În momentul de față, ei nu pot fi înregistrați la LPF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!