Stoichita il vrea pe Tames la Steaua! Cum a facut cand a aflat ca e scos la licitatie de fisc!

Autor: Sport.ro
Marti 08 Decembrie 2009, 19:51
Stoichita il vrea pe Tames la Steaua! Cum a facut cand a aflat ca e scos la licitatie de fisc!

Mihai Stoichita a pus ochii pe Tames de la FC Arges, scos la licitatie de Fisc din cauza datoriilor pe care clubul lui Penescu le are.

"Ma intereseaza orice jucator bun! Nu stiam ca e scos la licitatie! "

"Panduru se ocupa de transferuri, eu doar ii spun ce am nevoie, pe ce post.", a spus Stoichita la gspTV.

Directia Generala a Finantelor Publice Arges a pus sechestru asigurator pe 12 fotbalisti de la FC Arges, Dacia Mioveni si International Curtea deArges, in contul unor creante ale acestor echipe. Tames: "O sa ne liciteze ca pe vite!"

Cele trei grupari de fotbal au creante estimate la 10.165.320 lei (FC Arges), 4.612.000 lei (Dacia Mioveni) si 1.550.000 lei (International Curtea de Arges).

Cei 12 jucatori vizati de aceasta masura sunt Tames, Milosevici, Mircea Stan si Cazan, de la FC Arges, Naoumi si Yartey, de la Dacia Mioveni, si Vlad, Chiriches, Parjol, Neagu, Radut si Ciucur, de la International Curtea de Arges.

Potrivit directorului adjunct al DGFP Arges, Dorin Falca, masura asiguratorie a fost dispusa in urma unui control care a evidentiat nereguli in privinta impozitelor pe salariile jucatorilor, care au fost calculate la un nivel de 16 la suta, pentru conventii civile, desi in cazurile respective ar fi trebuit sa se retina 16 la suta, plus celelalte impozite aferente unui contract de munca.

"Organele de control au constatat ca exista o diferenta intre suma virata la bugetul de stat si suma datorata. In aceasta situatie, s-a luat masura sechestrului asigurator. Deci este vorba de o masura asiguratorie, stabilita pana la clarificarea situatiei, nu de o executare.

Noi putem pune sechestru asigurator pe conturi, dar si pe mijloace fixe, obiecte de inventar, imobilizari. O parte dintre jucatori apar in contabiltate ca imobilizari, au fost cumparati pe baza de factura. Am cerut puncte de vedere la ANAF si la minister daca sunt contracte de munca sau conventii civile", a declarat Dorin Falca.

Falca a mai precizat ca, in perioada sechestrului asigurator, sportivii in cauza nu vot putea fi vanduti decat cu acordul DGFP.

In direct la Sport.ro, Andrei Penescu a declarat:

"Daca va fi nevoie, voi trimite Fiscul sa-si recupereze banii de la Steaua!"

Iulian Tames a declarat:

"Eu mai am 6 luni de contract. Eu nu am auzit nimic, am vazut in presa. O sa fie o licitatie ca la vite!"

 

Urmează o săptămână de foc în Parlament. Orban vrea să împiedice adoptarea rectificării bugetare în forma votată de PSD
BRAT