Rapidistii ies la atac: "Vechii militieni sunt de regretat la Dinamo"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2007, 22:39
Data actualizarii: Vineri 09 Noiembrie 2007, 22:39
"MILITIENII DE ALTA DATA AVEAU MEMORIE, CEI DE ACUM NU"

Rapidistii ies la atac inaintea marelui derby cu Dinamo. Ei le aduc aminte stelistilor si dinamovistilor de perioada comunista, cand se castigau campionatele prin alte mijloace decat cele normale. Comunicatul de mai jos a fost  publicat pe site-ul oficial FC Rapid.


Până în 1989, campionatele se câştigau prin utilizarea a două mecanisme. Primul consta în înrolarea oricărui fotbalist mai de soi în armată, a cărei satisfacere era obligatorie. Fie la Steaua, fie la Dinamo, în funcÅ£ie de cât de “în graÅ£ii” erau fie Ilie ÅŸi Valentin CeauÅŸescu, fie Emil Bobu sau Tudor Postelnicu. Astfel se constituiau echipe formate din jucători valoroÅŸi. Al doilea mecanism se aplica în situaÅ£ia în care primul nu era suficient pentru câştigarea campionatului, de una sau de alta dintre cele două eterne rivale. El consta în a face ÅŸicane cât mai multe ÅŸi cât mai neaÅŸteptate oricărei posibile contracandidate. BineînÅ£eles că Rapidul era una dintre echipele incomode. Ca atare, s-a bucurat, în timp, de “atenÅ£iile” celor două, fiind trimisă, periodic, la “reeducare”, în Divizia B. Acum, după trecerea atâtor ani, îmi spun: “Ce performanÅ£e extraordinare ar fi avut Rapidul dinainte de 1989 dacă ar fi fost obligatoriu nu numai serviciul militar în termen, ci ÅŸi un serviciu de 1 an ÅŸi 4 luni la Căile Ferate!”

ÃŽncet – încet, rapidiÅŸtii au ajuns la concluzia că cei care au condus clubul Dinamo înainte de 1989 (între alÅ£ii: generalul Ghenoiu, colonelul Constantin Petrea, colonelul Nicolae Petriceanu, colonelul Vasile Anghel, colonelul Vasile Ianul), dincolo de faptul că erau “miliÅ£ieni”, ÅŸi, ca atare, erau nevoiÅ£i să utilizeze mijloace “specifice” instituÅ£iei cu pricina, cum ar fi dezinformarea, calomnia, presiunile fizice aplicate la “secÅ£ia de miliÅ£ie”, erau totuÅŸi, niÅŸte conducători pricepuÅ£i. A se vedea performanÅ£ele clubului Dinamo din acele vremuri.

Ar fi fost greu de crezut, până nu demult, că vechii “miliÅ£ieni” vor ajunge să fie regretaÅ£i, prin comparaÅ£ie cu actualii conducători ai lui Dinamo. ÃŽn ceea ce priveÅŸte metodele – ele sunt aproape neschimbate: aceleaÅŸi dezinformări, aceleaÅŸi calomnii, aceleaÅŸi minciuni, aceleaÅŸi “fumigene” trimise de conducătorii clubului pentru a crea confuzie ÅŸi discordie, aceleaÅŸi “pierderi de memorie” la momentul oportun.

Dacă aÅŸ ÅŸti că revista lui Dinamo conÅ£ine, între altele, “manualul de manipulare” utilizat de conducătorii clubului, mai – mai că m-aÅŸ abona. Nu de alta, dar măcar să ÅŸtiu când ÅŸi la ce să mă aÅŸtept. Am să-l rog pe domnul Badea să îmi transmită “cuprinsul” revistei.

Domnului Turcu (care nici măcar nu e colonel) şi care nu îşi aminteşte ca Rapidul să fi luptat pentru câştigarea campionatului, îi amintesc că Rapidul nu numai că s-a luptat pentru campionat în fiecare dintre ultimii 10 ani, dar l-a şi câştigat în 1998/1999 şi 2002/2003. În trecere, a câştigat şi Cupa României (1997/1998, 2001/2002, 2005/2006, 2006/2007), şi Supercupa României (1999, 2002, 2003, 2007). Domnule Turcu, miliţienii dinainte aveau, măcar, memorie. Copiaţi ce este bun! Poate fi util!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!