Răducioiu și Moldovan, dezlănțuiți după Voluntari - FCSB: "Niște penibili, să desființăm VAR-ul! / Groaznic, e filmul Mad Max'

Florin Raducioiu fc voluntari FCSB Malcom Edjouma Viorel Moldovan Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Februarie 2023, 22:50
Data actualizarii: Duminica 12 Februarie 2023, 22:49

Foștii internaționali Florin Răducioiu și Viorel Moldovan au comentat în termeni duri decizia lui Radu Petrescu la intervenția lui Malcom Edjouma asupra lui Igor Armaș, în meciul FC Voluntari - FCSB 1-2.

În minutul 82, Malcom Edjouma a avut o intervenție foarte dură asupra lui Igor Armaș, însă a văzut doar galben din partea centralului Radu Petrescu. În tentativa de a lovi o minge centrară de Olaru în careul advers, francezul l-a lovit cu talpa în figură și în zona umărului pe Armaș, iar Marian Barbu, arbitrul din camera VAR, nu a intervenit pentru a-i transmite centralului că s-ar impune o sancțiune mai aspră.

Florin Răducioiu și Viorel Moldovan, reacții dure după faultul lui Edjouma asupra lui Armaș

După ce au văzut și fotografiile în care se poate observa cât de periculoasă a fost intervenția lui Edjouma asupra lui Armaș, Viorel Moldovan a cerut desființarea VAR-ului.

"N-ai cum! Deci e inexplicabilă decizia arbitrului Radu Petrescu. Nu poți să nu dai cartonaș roșu la această fază. Nu există explicație! Plus asta, că VAR-ul nu se sesizează. Ce mai caută la jocuri? De ce nu stau acasă? De ce nu lasă pe alții?

Bine că nu i-a prins direct fața, că îi scotea dinții din gură. Are o problemă mare! Niște penibili. De ce avem VAR? Hai să-l desființăm VAR-ul ăsta, că e aiurea. La noi nu aduce niciun serviciu. Am văzut de multe ori niște momente penibile", a spus Viorel Moldovan, la Prima Sport.

Prezent în studio, Florin Răducioiu a spus că și-a adus imediat aminte de filmul Mad Max văzând fotografiile cu Armaș.

"Am văzut poza. Deci cum arată băiatul ăsta... îmi aduce aminte de Mad Max, un film post-apocaliptic. Deci pur și simplu este ceva groaznic. Îmi aduce aminte de filmul acela, erau toți cu sânge, cu zgârieturi. E un fault extraordinar de periculos.

E inadmisibil ca acest arbitru... și din nou facem un apel la domnul acesta, cum îl cheamă? Vassaras (n.r - președintele CCA)! Tu te grăbești să dai galben în loc să te duci să vezi ce s-a întâmplat. Cum să nu vadă faza? Era sub ochii lui. Edjouma trebuia eliminat și să stea cel puțin două etape. E un atac foarte periculos. Îl putea mutila", a spus și Răducioiu.

Marius Avram: "Edjouma, fault grosolan. Trebuia să fie eliminat"

Fostul arbitru internațional Marius Avram nu înțelege de ce nici Marian Barbu, arbitrul din camera VAR, nu a intervenit.

"Este un atac cu talpa la nivelul feței adversarului, cu piciorul întins. Regulamentul spune în felul următor: un jucător care lovește un adversar în momentul disputării mingii, cu unul sau ambele picioare, făcând uz de forță excesivă sau punând în pericol integritatea fizică a adversarului, se face vinovat de fault grosolan.

În momentul în care mergi cu crampoanele pe fața unui adversar, cu piciorul întins, am văzut consecințele unui atac și pot spune că a pus în mod clar în pericol integritatea jucătorului de la FC Voluntari. Decizia coretă ar fi fost cartonaș roșu pentru fault grosolan.

Nu pot să înțeleg de ce cei din camera VAR nu au intervenit. E posibil să fie și ceea ce spuneam la pauză, că este acest duo, Radu Petrescu - Barbu, care a fost împreună și la alte alte meciuri, când au fost faze clare nerezolvate, în ciuda imaginilor existente. Poate că ar fi bine ca pe viitor cei de la CCA să nu îi mai delege împreună. Ori sunt prea prieteni și se susțin indiferent de decizie, ori nu prea se plac și nu se ajută între ei", a spus Marius Avram, la Digisport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!