Sorin Cirtu Liga I Universitatea Craiova Superliga

Oltenii cer schimbarea regulamentului de desfășurare al Ligii 1! Cum ar urma să retrogradeze echipele

Liga 1 s-ar putea desfășura după noi reguli în viitor.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 20:18
Data actualizarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 20:37

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, crede că a venit timpul pentru modificarea regulamentului de desfășurare al Ligii 1.

Oficialul ocupantei locului cinci în Liga 1 ar dori ca la finalul sezonului regulat ultimele două echipe să retrogradezi, urmând ca restul echipelor să lupte pentru barajul care le-ar putea duce în competițiile europe.

„Din punctul meu de vedere, o mare problemă e când joci când joci play-off, play-out, în prima parte (n.r. sezonul regulat), e inadmisibil ca după 30 de meciuri să nu retrogradeze nimeni. Bun, nu iei decizia cine e campioană, că-s meciuri puține, dar ultimele 2 clasate să retrogradeze și după să joci mai departe”, a spus Sorin Cîrțu, pentru sptfm.ro.

În momentul de față, ultimele două clasate din Liga 1 sunt Academica Clinceni (locul 16, cu 11 puncte) și Dinamo (locul 15, cu 13 puncte).

Cârțu susține măsura care ar garanta salariile fotbaliștilor

Situați de la Gaz Metan Mediaș, unde jucătorii au fost lăsați să plece liber, deoarece erau neplătiți de luni de zile, i-a făcut pe tot mai mulți oficiali din Liga 1 să susțină inițiativa care obligă patronii de cluburi să înființeze conturi bancare prin care să garanteze plata salariilor către jucători și staff-ul tehnic.

„Normal ar fi ca finanțatorul sau patronul echipei, în momentul în care vine să țină o echipă și are zeci sau sute de milioane de euro, să facă un depozit la bancă înainte de începerea campionatului cu bugetul pe care îl susții că îl dai la echipă. Un depozit la care nimeni să nu intre, să nu aibă voie. În momentul în care se va întâmpla treba asta, jucătorii să-și ia de acolo, să ducă competiția la bun sfârșit.

Este inadmisibil în Divizia A (Liga 1), în 2022, ce li se întâmplă jucătorilor. Și ceea ce vine de acum încolo cu Mediaș, vin cu juniorii să joace… Unii când s-au dus acolo au pierdut puncte pentru că era o echipă de calitate. Păi ce formație faci tu acum, iei juniori? Sigur că este o facilitate pentru cei ce vor juca și nu este corect pentru competiție”, a mai spus Cîrțu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!