Mijlocasi izolati si varfuri fara sanse! Steaua sufera in atac! Cum blochezi ofensiva Stelei in TREI pasi simpli:

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Iulie 2011, 10:13
Data actualizarii: Marti 19 Iulie 2011, 10:13

Steaua a suferit mult in atac in meciul de Supercupa si parea ca nu ar fi inscris nici daca meciul ar fi durat 180 de minute!

Chiar daca are jucatori de calitate in atac, prin Rusescu si Tatu, Steaua a aratat ca o echipa fara forta ofensiva.
Singurele ocazii mari au venit in urma unor faze fixe, stelistii fiind incapabili sa ajunga din pase la poarta adversa.

Tactica Stelei a fost aceeasi pe toata durata partidei, indiferent de scor:
Mijlocasii trebuiau sa arunce mingea spre varfuri, iar acestia aveau misiunea de a trece de primul om si de a centra/ pasa in centru. Chiar daca le-au iesit planurile de cateva ori, centrarile stelistilor erau in zadar, in careu fiind mai mereu doar doi stelisti (celalalti varf si mijlocasul de flanc opus) contra 3 sau 4 galateni. In plus, gabaritul lui Tatu sau Nicolita nu este chiar unul de saritor la cap!

Otelul a reusit sa inchida bine jocul printr-un 4-6-0 ce a avut scopul de a bloca jocul la mijlocul terenului, galatenii bazandu-se pe actiuni personale si suturi de la distanta. Chiar si dupa inscrierea golului, tactica a fost aceeasi, stelistii continuand cu pasele in adancime spre cele doua varfuri care au fost mereu izolate, iar galatenii au jucat pe contraatac.

Cum blochezi atacul Stelei in 3 pasi simpli:

1. Pressing avansat
- va tine fundasii laterali stelisti in propria jumatate si mijlocasii la inchidere in preajma mijlocului terenului. Steaua nu va mai reusi astfel sa creeze superioritate si va trebui sa se bazeze pe cei 4 jucatori de atac, din care unul va avea mingea.

2. Aglomerarea zonei centrale - tactica Stelei se bazeaza pe actiuni din flanc, finalizate cu centrari sau pase in centru! De obicei in careu ajunge unul dintre varfuri si eventual mijlocasul de flanc opus, asa ca orice aglomerare a acelei zone ar inchide spatiile si culoarele de ajungere in fata portii.

3. Castigarea duelurilor 1 la 1 - agresivitatea trebuie sa fie principala calitate a adversarilor Stelei. La inceputul celei de-a doua reprize, galatenii au inceput sa castige duelurile 1 la 1 la mijlocul terenului, ceea ce a dus la o perioada de joc in care Steaua nu a reusit sa ajunga la poarta adversa. In plus, golul si ocaziile Otelului au venit in urma unor dueluri 1 la 1 castigate de galateni, Bus, Ibeh si Pena ajungand cu usurinta la finalizare!
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!