Ilie Dumitrescu a spus cele trei decizii pe care le-ar lua acum la FCSB. Mesaj dur pentru Mihai Pintilii

Ilie Dumitrescu FCSB Gigi Becali mihai pintilii Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 22:50
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 22:48

Ilie Dumitrescu, fost antrenor la FCSB, a făcut un joc de imaginație și a explicat ce decizii ar lua acum la vicecampioana României pentru a îmbunătăți situația echipei.

Rugat să se pună în pielea antrenorului de la FCSB, Ilie Dumitrescu a vorbit despre cele trei decizii pe care le-ar lua: o mult mai mare atenție pe faza defensivă, mai puține mesaje din partea antrenorului legate de "prietenie și familie" și schimbări cu sens făcute în timpul jocurilor.

Ilie Dumitrescu a spus cele trei decizii pe care le-ar lua acum la FCSB

În ceea ce privește ultimul punct, fostul jucător al Stelei a recunoscut că Mihai Pintilii se află într-o situație neplăcută, în care uneori poate fi obligat să accepte schimbările cerute de patron. Ilie Dumitrescu a oferit câteva exemple concrete din timpul meciului FCSB - Farul (2-3), în care, în opinia sa, cei mai buni jucători de pe teren au fost înlocuiți.

Analistul TV a avut un mesaj aspru și pentru Mihai Pintilii, spunând că antrenorul de facto al FCSB "poate să aibă și 7 licențe, dar dacă e statutul tău, acceptă-l și ești expus!".

"Primul lucru: aș fi foarte aspru și exigent în zona organizării pe faza defensivă. Adică prea multe greșeli! Al doilea lucru: este clar că e fantastic, e bucurie, toată lumea se bucură de atmosferă, de joc, de familie, dar se joacă pe puncte și pentru titlu la fiecare meci. Ăsta e un mesaj pentru Pintilii.

Al treilea lucru și cel mai important: trebuie să facă ca fiecare jucător să dea cel mai bun randament pe postul lui. Totuși, există o îngrădire a unor decizii pentru antrenor. Uite, eu am analizat jocul FCSB-ului cu Farul. În prima repriză, Edjouma dă două pase de gol și e schimbat la pauză! Deci două pase clare de gol, evidente. Una pentru Tavi Popescu, când dă cu șiretul interior. Și pasa pentru Compagno! Și a fost extrem de activ, a schimbat jocul.  Dacă ești antrenor, poate nu iei decizia asta. Și Deian Sorescu a fost activ, a creat, dar sunt niște schimbări care...

Dau un exemplu. De ce îl schimbi pe Edjouma? Dacă tu vrei să iei o decizie în zona asta, poți să schimbi pe altcineva. Puteai să schimbi Coman cu Tavi Popescu, care nu s-a ridicat la un nivel foarte bun. Nu poți să zici că de Olaru sau de alții nu te atingi, dar ceilalți sunt vulnerabili și n-ai ce să faci cu ei. Pe urmă, altă schimbare - Cordea, care a fost cel mai bun jucător. Cum să-l schimbi pe Cordea?

M-ai întrebat ce aș fi făcut dacă eram la FCSB. Păi, n-ai ce să faci. Poți să ai 7 licențe. Dacă ăsta e statutul la FCSB, acceptă-l și ești expus, nu ai ce să mai faci. Ți-am dat câteva exemple analizate. Edjouma, două pase senzaționale, cel mai periculos. Deian, activ! Sunt foarte mulți antrenori care n-ar fi luat deciziile astea. E simplu să vorbim, dar e foarte greu să gestionăm în situația ca asta.

Altă chestie: bucuria de a juca, bucuria rezultatelor, prietenia, atmosfera... nu prea! Mai ușor, dar trebuie să mergi și în zona aia, să fii mai...", a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Foto: Sport Pictures

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!