Grigorescu: "Prin demisia mea am urgentat numirea unui nou presedinte la CCA!" Mircea Sandu: "Grigorescu s-a dat singur afara!"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Aprilie 2009, 15:07
Data actualizarii: Joi 23 Aprilie 2009, 16:16

Vicepresedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Nicolae Grigorescu, care detinea si prerogative de presedinte al CCA, a declarat ca si-a inaintat demisia pentru a urgenta numirea unui nou presedinte la acest for, el neputand ocupa aceasta functie prea mult timp. "In momentul de fata stiu ca Avram si cu Huzu isi doresc aceasta functie!"

"Nu am avut nicun conflict cu nimeni. Am fost lasat in pace. Nu nu am auzit ca cineva sa ma conteste", spune Grigorescu pentru www.infopro.ro

"Prin actul meu am urgentat hotararea. Trebuia sa-mi depun demisia si din functia de vicepresedinte, nici nu se putea altfel. Noul presedinte daca are nevoie de mine, vin cu cea mai mare placere. Este sigur ca imi vor accepta demisia pentru ca nu pot efectiv sa stau atatea zile... Mi-e imposibil", a spus Grigorescu.

Nicolae Grigorescu a explicat ca nu poate fi presedintele CCA din cauza distantei dintre Bucuresti si Timisoara si a problemelor medicale pe care le are. "Azi am respectat ce am spus in prima conferinta presa.

Pot sa asigur un interimat, dar nu pot sa conduc mai mult timp din cauza acelor motive pe care le-am anuntat. Pentru faptul ca trebuie sa se ia o masura, este normal ca eu sa-mi inaintez demisia. Nu a fost niciun conflict, nicio nemultumire, ci practic imposibilitatea mea de a o conduce, din cauza distantei, din cauza probelor medicale, am fost operat de doua ori", a mai spus Grigorescu.

El a precizat ca stie ca fostii arbitri Vasile Avram si Aron Huzu isi doresc functia de presedinte al CCA. "In momentul de fata stiu ca Avram si cu Huzu isi doresc aceasta functie. Daca ei au nevoie de serviciile mele, de ajutorul meu, este in regula", a mentionat Grigorescu pentru MEDIAFAX.

Presedintele FRF Mircea Sandu a declarat ca Federatia Romana de Fotbal nu l-a demis pe vicepresedintele CCA cu prerogative de presedinte, Nicolae Grigorescu, ci acesta si-a dat demisia.

"Nu cunosc motivele pentru care Nicolae Grigorescu a plecat. Oricum, noi nu l-am dat afara, el s-a dat singur. Demisia lui arata care este spectrul din care putem sa aducem oameni care sa conduca arbitrajul romanesc", a spus Sandu.

Oficialul FRF nu a dorit sa dezvaluie numele persoanei care va ocupa postul lasat liber de Nicolae Grigorescu. "Intotdeauna se va gasi o solutie. Maine este sedinta Comitetui Executiv si vom vedea ce vom face", a adaugat Sandu.

Unul dintre membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor, Dan Petrescu, a declarat, joi, ca Nicolae Grigorescu, care ocupa functia de vicepresedinte si avea prerogativele presedintelui, si-a depus demisia si a plecat val-vartej din sediul FRF.

"Nicolae Grigorescu si-a inaintat demisia si din functia de vicepresedinte si din cea de interimar la secretariatul presedintelui. N-am apucat sa vorbesc cu el, a plecat val-vartej", a spus Dan Petrescu.

Intrebat cine o sa detina functia de presedinte interimar al CCA pana la sedinta Comitetului Executiv al FRF, Dan Petrescu a raspuns: "Sunt doar 20 de ore. Exista comisie, suntem noi membri."


Vicepresedintele Nicolae Grigorescu a preluat prerogativele de presedinte al CCA la 16 aprilie printr-o decizie a Comitetului Executiv al FRF. El l-a inlocuit pe vicepresedintele Marcel Lica, cel care s-a autosuspendat de la conducerea CCA, dupa ce numele sau a fost implicat in cazul de coruptie din arbitrajul romanesc. Ulterior, Lica a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Arges, sub acuzatia de luare de mita. Fostul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin, retinut preventiv pentru 29 de zile in acelasi caz, si-a trimis, la 15 aprilie, demisia prin fax la sediul FRF.

Sedinta Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, programata initial pentru vineri, de la ora 11.00, a fost amanata pentru luni, de la ora 10.00, a declarat ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia. Sedinta va avea pe ordinea de zi doua puncte: cererea de demisie a lui Nicolae Grigorescu din functia de vicepresedinte (cu prerogative de presedinte) al Comisiei Centrale a Arbitrilor si masurile ce trebuie luate pentru imbunatatirea activitatii de arbitraj in perioada urmatoare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!