Gabi Balint Steaua Superliga Gabi Balint și Miodrag Belodedici

Gabi Balint a răbufnit: ”De ce face asta Steaua, echipa mea de suflet?”

Gabi Balint a criticat strategia celor de la Steaua.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 00:07
Data actualizarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 00:08

Practic, trupa din Ghencea a obținut promovarea și în sezonul precedent, în Superligă, dar a rămas în Liga 2 din cauza formei de organizare a clubului.

Aceeași problemă a împiedicat-o pe Steaua și în urmă cu două sezoane, atunci când echipa și-a câștigat locul pentru un baraj de promovare.

După sezonul precedent, cei de la Steaua au trecut printr-o reconstrucție, iar Gabi Balint a criticat în termeni duri strategia clubului din Ghencea.

Având în vedere că Steaua nu poate promova în Superligă din cauza formei de organizare, Balint ar fi propus ca Steaua să-și promoveze juniorii din propria academie.

Gabi Balint: ”De ce face Steaua asta?”

„Echipa mea de suflet, Steaua, asta ar trebui să facă. De ce iau jucători de 30 și ceva de ani? De ce ai ca obiectiv calificarea în play-off, când tu nu poți promova? De ce să ai prime pentru asta? Ca să atragi atâta ură ca până acum?

De ce nu îi promovezi pe cei tineri? Le dai 1.500 de euro lunar și nu va mai zice lumea nimic. Ar zice: 'OK, bani publici, dar uite ce tineri cresc acolo'. Sunt sigur că ar fi lume mai multă la stadion. Nu poți promova, nicio problemă, chit că te duci în Liga 3. Dar crește tinerii, vinde-i, adu bani la club! Bagă banii în academie, ești în București, ai nume, vin copiii la tine, condițiile sunt foarte bune.

Noi trebuie să dăm restart în fotbalul românesc și trebuie să facem cât mai multe academii”, a spus Gabi Balint, la Digi Sport.

În următoarea rundă, Steaua va juca pe teren propriu cu CSM Slatina, echipa de pe locul șapte, iar Concordia Chiajna se va deplasa la Reșița.

La finalul sezonului precedent, după ce Steaua a obținut, sportiv, promovarea în Superligă, dar a rămas în Liga 2 din cauza formei de organizare, au fost plecări ”în masă” de la echipă, iar Daniel Oprița a fost nevoit să reconstruiască lotul aproape în întregime.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!