Burleanu a dat astazi raspunsul propunerii venite din partea lui Hagi: "Toate echipele in insolventa, retrogradate in Liga a 2-a"

Autor: Sport.ro
Marti 24 Februarie 2015, 14:46

	Burleanu a dat astazi raspunsul propunerii venite din partea lui Hagi: "Toate echipele in insolventa, retrogradate in Liga a 2-a"

Hagi a propus ca toate echipele care intra in procedura de insolventa sa fie trimise cel putin un sezon in Liga a 2-a.

Presedintele Federatiei, Razvan Burleanu, a declarat ca nu se poate introduce in manualul de licentiere pentru Liga I retrogradarea ca sanctiune pentru cluburile intrate in insolventa din cauza numarului mare al acestora.

"E o situatie care te ingrijoreaza, care nu ajuta deloc dezvoltarii fotbalului romanesc. Dar in acelasi timp e o situatie de fapt si trebuie sa gasesti solutii pe termen scurt, mediu si lung."

"Pe termen scurt, solutia este modificarea manualului de licentiere. Pe de o parte nu se mai retrogradeaza, dar introducem conceptul de fair-play financiar, astfel incat de acum inainte toate cluburile care intra in insolventa vor fi depunctate. Stiu ca exista voci care solicita retrogradarea, dar ganditi-va ce ar fi insemnat sa introducem acest sistem de retrogradare, cu cate echipe ne-am fi desfasurat activitatea la nivelul Ligii I."

"Prin urmare ramanem deschisi dialogului, sa gasim cea mai buna varianta pentru reglementarea fenomenului. Ceea ce ne dorim toti este ca angajatii sa-si primeasca banii la timp", a afirmat Burleanu.

Hagi: "Cine isi cere insolventa sa mearga in Liga a 2-a"

"Cluburile se plang ca nu au bani, dar au facut cate 10-15 transferuri. Zici ca nu sunt bani, dar vin jucatori cu statute importante din Spania sau alte tari. Dar asta e, o sa ne batem (n.r. - pentru salvarea de la retrogradare) si o sa vedem ce o sa obtinem."

"Dar LPF si FRF trebuie sa fie atente la lucrurile astea pentru ca in joc este competitie care trebuie sa fie curata, puternica si fair-play. In Europa, cand intri in insolventa te duci in Divizia B. Te reorganizezi in Liga a II-a in functie de gravitatea situatie."

"Si Glasgow Rangers s-a dus in liga a IV-a. Daca te reorganizezi, mergi in liga a V-a, de ce sa nu mergi? Ne e rusine? Nu trebuie sa ne fie rusine, e criza, asta e realitatea. Dar daca e criza in fotbal, atunci sa fie salarii mici. Bagam jucatori romani si tineri, o luam de la zero", a spus Hagi.

Ioana Mihăilă: "Multe proiecte au început în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua"
BRAT
Modifică setările cookies