Caeleb Dressel david popovici david popovici finala david popovici finala 100 m liber Jocurile Olimpice Reacția New York Times despre finala în care a concurat David Popovici! Câștigătorul medaliei de aur, impresionat de român

Reacția New York Times despre finala în care a concurat David Popovici! Câștigătorul medaliei de aur, impresionat de român 

David Popovici a participat la 100 m liber, acolo unde a încheiat pe locul 7. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 06:26
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 06:28

„Fenomenul” Popovici a obținut clasarea pe al șaptelea loc în finala probei de 100 m liber a concursului de înot de la Jocurile Olimpice din Tokyo. Timpul obținut de înotătorul de 16 ani a fost 48,04. 

Cursa a fost câștigată de americanul Caeleb Dressel, senzația Statelor Unite, care a stabilit un nou record olimpic de 47,02 în proba 100 m liber. Dressel l-a învins pe Kyle Chalmers la șase sutimi de secundă. 

  • Reacția New York Times despre finala în care a concurat David Popovici! Câștigătorul medaliei de aur, impresionat de român

New York Times a analizat prestația rivalului lui David Popovici, care a dominat cursa încă de la început. 

„Caeleb Dressel câștigă la 100 m liber, prima sa medalie individuală”, titrează sursa citată. 

Duelul dintre Dressel și Chalmers a început încă de la Jocurile Olimpice din Rio, când australianul a încheiat pe primul loc la 100 m liber, iar americanul, care pe atunci avea 20 de ani, încheia cursa pe un timid loc șase. De atunci, Dressel a reușit să mai câștige câteva titluri, iar Jocurile de la Tokyo au reprezentat momentul „răzbunării” sale. 

La 24 de ani, Dressel a câștigat deja medalia de aur alături de SUA, după ce a învins Italia și Australia. Înotătorul mai participă la 50 m liber, acolo unde îl va întâlni din nou pe David Popovici, dar și la 100 m fluture. 

Dressel, impresionat de Popovici 
 

Câștigătorul medaliei de aur a vorbit despre tânărul român după prestațiile sale din serii și semifinale la 200 de metri liber și s-a arătat impresionat de modul în care s-a descurcat Popovici. 

„Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus Dressel la o conferință de presă. 

După proba de 100 m liber, senzația David Popovici va participa și la proba 50 m liber, acolo unde mai are încă o șansă să obțină medalia mult visată. Popovici intră în calificări, vineri, de la 13:12. Tânărul înotător va face parte din a șasea serie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!