EXCLUSIV | "Mă bucur că a putut să dea peste cap toate calculele". Oficialii internaționali, uimiți de performanțele lui Popovici

Camelia Potec david popovici Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice EXCLUSIV | "Mă bucur că a putut să dea peste cap toate calculele". Oficialii internaționali, uimiți de performanțele lui Popovici
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 12:25
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 12:38

Camelia Potec, președintele Federației Române de Înot și Pentatlon Modern, a vorbit despre performanțele obținute de sportivi români la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Oficialul român, medaliată cu aur olimpic la Atena 2004, este alături de înotătorii români la Tokyo, din postura de oficial. După rezultatul spectaculos obținut de David Popovici în finala de la 200 m liber, unde s-a clasat pe locul patru, stabilind un nou record mondial la juniori, Camelia Potec a intrat în direct la "Ora Exactă în Sport". 

"Ne bucurăm din tot sufletul chiar dacă a fost foarte aproape de podium. Performanța și timpul înregistrat ne arată că este pe drumul cel bun, că se poate autodepăși. Mă bucur că îi place să înoate la nivelul acesta de performanță. Cred că este doar începutul. 

  • EXCLUSIV | Mă bucur că a putut să dea peste cap toate calculele . Oficialii internaționali, uimiți de performanțele lui Popovici

Îi place extrem de mult să înoate 200 m liber, dar David e un specialist de 100 m liber. Și poate face surprize frumoase, dar cel mai important e să se recupereze, să reușească să se califice în semifinală, după care calificarea în finală. Poate face minuni și poate înota extrem de tare.", a declarat Potec, la PRO X. 

Robert Glință, alături de colegul său
 

Camelia Potec a vorbit și despre prestația lui Robert Glință, care s-a clasat pe locul opt în finala de la 100 m spate, dar și despre declarațiile pe care acesta le-a făcut despre David Popovici. "Robert a arătat că este un sportiv de excepție, un om extraordinar, un coleg foarte bun. A spus adevărul. Trebuie să îi recunoaștem meritele lui Robert, din păcate nu a prins ziua lui cea mai bună. O să-și revină la celelalte competiții, după ce va trage linie și va vedea ce trebuie îmbunătățit.", a spus aceasta. 

Unicul David Popovici 
 

"De când am ajuns, toată lumea vorbește despre David Popovici. Am fost nevoită să răspund la anumite întrebări pe care le-am primit de la colegii mei de la alte federații internaționale. Mă bucur că lumea se uită către noi. De data aceasta au rămas fără răspunsuri în ceea ce îl privește pe David. Mă bucur că a putut să dea peste cap toate calculele, e doar începutul. 

Eu nu îl compar cu nimeni, David e unic. Mă bucur că am ocazia să-l cunosc mai mult decât restul românilor, e un sportiv ambițios, nu are emoții, se bucură de înot. Este un exemplu pentru toți din foarte multe de vedere. A reușit să ne arate că viața e frumoasă, ca atunci când faci un lucru cu plăcere reușești să te autodepășești. De o lună și jumătate e în competiții, își găsește noi obiective.", a mărturisit Camelia Potec. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!