Denisa Tîlvescu, epuizată de efort după finala de la 8+1. Românca s-a prăbușit pe ponton la sosire FOTO 

Denisa Tilvescu barca 8+1 Canotaj Jocurile Olimpice Romania Jocurile Olimpice Denisa Tîlvescu, epuizată de efort după finala de la 8+1. Românca s-a prăbușit pe ponton la sosire FOTO
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iulie 2021, 09:15
Data actualizarii: Vineri 30 Iulie 2021, 09:22

Barca de 8+1 feminin a României a obținut locul 6 în finala olimpică, după ce în recalificări reușiseră să stabilească un nou record mondial. 

Fetele din barca de 8+1 au dat totul pentru un podium olimpic la Tokyo, în finala Jocurilor Olimpice de la Sea Forest Waterway, dar rezultatul a fost doar un loc şase.

Denisa Tîlvescu, campioană mondială şi multiplă campioană europeană, a căzut pe ponton la câteva minute după finală, epuizată de efortul depus în barca de 8+1. Medicii au sărit şi i-au acordat primul ajutor, iar după câteva minute sportiva noastră şi-a revenit şi a plecat pe picioare, chiar dacă fusese adus un scaun cu rotile.

  • Denisa Tîlvescu, epuizată de efort după finala de la 8+1. Românca s-a prăbușit pe ponton la sosire FOTO

"Știu că a dat fiecare cât a putut"
 

Fetele au spus la unison că au dat totul în barcă şi au reuşit o cursă bună, chiar foarte bună, în pofida ultimului loc din finală.

Magdalena Rusu, 21 ani, locul 6 la CM de la Linz în 2019, campioană europeană în 2019, 2020, 2021, a declarat: "Împreună cu colegele mele am făcut cea mai bună cursă a noastră. De obicei o cursă bună nu ţine de rezultat, o cursă bună ţine de cum o simţi, de cum pleci şi dacă faci mult mai bine decât la antrenament şi în celelalte curse. Asta înseamnă o cursă bună şi dacă nu am venit pe podium, nu suntem triste. Am dat tot ce am putut şi chiar ne-am depăşit. Azi am simţit că am fost mai echipă ca niciodată, am avut încredere în noi cum n-am avut niciodată de când suntem în formula asta. Nu cred că ne-a lipsit ceva, iar într-o cursă, automat, ceea ce simţim noi simte şi adversarul care a vrut să ne bată, pentru că am stabilit recordul mondial acum două zile. Poate că celelalte au avut un pic de noroc, dar ăsta e sportul, unii câştigă şi alţii pierd. 'Feelingul' din echipă a fost unul de nedescris şi pentru asta sunt mulţumită de echipă şi ştiu că a dat fiecare cât a putut."

Amalia Bereş, 24 ani, triplă campioană europeană (2019, 2020, 2021), consideră că a fost o cursă grea şi s-a arătat şocată şi dezamăgită de rezultat.

"A fost o cursă grea, ne-am dorit mult mai mult, având în vedere că am scos record mondial în recalificări. Ne-am aşteptat la un loc pe podium cel puţin, dar nu a fost să fie astăzi. Suntem şi noi puţin şocate, trebuie să digerăm rezultatul final. Sunt şocată de locul nostru, pentru că a fost o cursă bună, am dat tot ce am putut, am fost într-o continuă urcare la 500, 750 şi 1.000 m, dar am terminat pe locul care am terminat. Sunt puţin dezamăgită, nu neapărat de mine, ci de rezultatul final. Dar şi mulţumită în acelaşi timp pentru că echipa şi-a dat sufletul până la ultima lovitură. La aceste curse, fie o prinzi din start şi totul se termină cu bine, fie nu, pentru că nu prea mai poţi schimba multe în 2.000 de metri. Odată ce am fost distanţate la două secunde, nu am mai reuşit să le recuperăm. Vin la concurs să urc pe podium, dar asta este, trebuie să ţinem capul sus şi să acceptăm ce am făcut. Nu am fost obosite după acel record mondial din recalificări, am fost antrenate pentru toate cursele, nu doar pentru una", a declarat Amalia Bereş, potrivit Agerpres. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!