romania patru rame Jocurile Olimpice

Ce final, cât dramatism! Echipajul masculin de patru rame, argint la JO 2020

România a strâns trei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Zi superbă pentru canotaj!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 04:41
Data actualizarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 04:58

România a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, miercuri, în proba masculină de patru rame, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari.

Final entuziasmant pentru tricolori

După ce s-a aflat pe trei la 1.000 m și pe locul secund la ultimul punct intermediar, cvartetul tricolor a declanșat un sprint senzațional pentru a-i depăși pe liderii australieni pe ultimii 500 m. Cu ultimele resurse de energie, românii s-au apropiat amenințător de sportivii de la Antipozi, însă n-au mai reușit să-i depășească, aducând o nouă medalie de argint după cea luată de spadasina Ana Maria Popescu.

Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) s-a impus cu timpul de 5 min 42 sec 76/100, stabilind cel mai bun timp olimpic, întrerupând seria Marii Britanii, care ratează în premieră aurul olimpic după 20 de ani.

România, medalie de argint la patru rame 

Tricolorii au încheiat în 5 min 43 sec 13/100, sosind la 37/100 de campionii olimpici. Cei patru componenţi ai bărcii României sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt şi campioni europeni în 2018, la Glasgow.

Bronzul a revenit Italiei (Matteo Castaldo, Marco di Costanzo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino), în 5 min 43 sec 60/100. Britanicii Oliver Cook, Matthew Rossiter, Rory Gibbs şi Sholto Carnegie, care pe finalul cursei au deviat de la direcţie, fiind la un moment dat aproape de coliziunea cu echipajul italian, s-au clasat pe locul patru (5:45.78).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!