NEWS ALERT Șoc în Italia: Juventus, depunctată cu 15 puncte! Suspendări drastice pentru conducători

juventus Andrea Agnelli depunctare frauda Serie A Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 22:45
Data actualizarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 22:50

Juventus a fost depunctată cu 15 puncte pentru fraudă contabilă, a anunțat vineri seară Curtea de Apel a Federației Italiene de Fotbal.

Șoc în Italia: Juventus, depunctată cu 15 puncte!

UPDATE, 22:40: Juventus a fost depunctată cu 15 puncte. Potrivit Gazzetta dello Sport, Curtea de Apel din cadrul Federației a mers chiar mai departe față de solicitările inițiale ale procurorului federal Giuseppe Chine (doar nouă puncte).

De asemenea, au fost anunțate și suspendările pentru foștii sau actualii conducători ai lui Juventus: doi ani și șase luni pentru Fabio Paratici, doi ani pentru Andrea Agnelli și Maurizio Arrivabene, un an și patru luni pentru Federico Cherubini și opt luni pentru Pavel Nedved.

În urma depunctării, Juventus ajunge de la 37 de puncte (locul 3), la 22 de puncte (poziția 11).

Juventus are posibilitatea de a face apel la CONI.


Știrea inițială

Juventus riscă o depunctare drastică

Justiţia sportivă italiană a reexaminat cazul lui Juventus, care riscă să piardă 9 puncte în apel după ce a fost achitată împreună cu alte cluburi în aprilie 2022 pentru posibile fraude contabile cu ocazia transferurilor unor fotbalişti.

Procurorul federal Giuseppe Chine a sesizat Curtea de Apel a Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) pentru a solicita redeschiderea procedurii, având în vedere elementele transmise de parchetul din Torino, care investighează şi conturile "Bătrânei Doamne".

În timpul unei audieri, vineri, el a cerut ca Juve să fie penalizată cu nouă puncte, a indicat pentru AFP o sursă federală, confirmând informaţii din presa italiană.

Chine a cerut de asemenea suspendări împotriva unor foşti oficiali ai clubului bianconero, inclusiv douăzeci de luni şi zece zile împotriva fostului director sportiv Fabio Paratici, astăzi la Tottenham, şi şaisprezece luni pentru Andrea Agnelli, care a fost preşedintele clubului până în această săptămână.

Curtea de Apel trebuie mai întâi să decidă dacă este de acord cu redeschiderea acestui dosar, după achitarea generală pronunţată în aprilie împotriva a unsprezece cluburi pentru posibile fraude contabile. Aceste cluburi au fost acuzate că au supraevaluat preţurile de vânzare ale anumitor jucători şi, astfel, au înregistrat câştiguri de capital nejustificate în conturile lor.

Este posibilă dictarea unor sancţiuni. O decizie este aşteptată "până vineri seara", a asigurat pentru AFP o sursă din cadrul federaţiei.

Juventus poate rata calificarea în Liga Campionilor dacă va fi depunctată

O astfel de sancţiune ar complica foarte mult obiectivul lui Juventus, aflată în prezent pe poziţia a 3-a în Serie A, de a termina în primele patru locuri şi de a se califica astfel în următoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Juventus a contestat vineri, în cadrul audierii, cererea de redeschidere a procedurii, potrivit presei.

Şi alte cluburi ar putea fi vizate de această redeschidere.

Însă Juventus este clubul în prima linie, fiind şi subiectul unei anchete judiciare cu privire la posibile fraude contabile pentru a-şi limita artificial pierderile din bilanţurile sale prezentate investitorilor.

Parchetul din Torino a cerut la începutul lunii decembrie trimiterea în judecată a lui Andrea Agnelli şi a altor unsprezece foşti oficiali. Această cerere urmează să fie examinată la sfârşitul lunii martie.

Andrea Agnelli şi-a anunţat demisia la sfârşitul lunii noiembrie, sub presiunea justiţiei. Succesorul său la preşedinţie, Gianluca Ferrero, a fost instalat oficial miercuri.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!