Italia

Mutu s-a decis: echipa din Serie A pe care vrea să o antreneze

Adrian Mutu a antrenat ultima dată echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 09:41
Data actualizarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 09:52

Adrian Mutu a început sezonul pe banca celor de la FCU Craiova, formația lui Adrian Mititelu, însă s-a despărțit de olteni după startul slab de campionat. De atunci, trupa din Bănie a mai schimbat un antrenor, pe Flavius Stoican cu Eugen Trică.

Mutu are planuri mari în antrenorat, a luat experiența de la Craiova ca pe o scară în cariera sa de tehnician și nu exclude, ca la un moment dat, să devină selecționer al primei reprezentative, după ce la începutul anului a condus și selecționata de tineret în prima fază a Europeanului U21.

Invitat la podcastul Acasă la Măruță, piteșteanul a mărturisit că un alt vis al său este de a antrena, cândva, Fiorentina. Mutu e cel mai bun marcator român din Serie A.

Fiorentina, visul lui Mutu

"Deocamdată nu am nicio veste din partea celor din Federație și deocamdată avem antrenor, este Mirel. Să vedem dacă va lua această decizie, a mai trecut o lună, poate s-a mai liniștit. Îi urăm baftă și vom vedea după meciuri și reacția lui Mirel. 

Este posibil (n.r. - să devină selecționer). Deocamdată cred și, așa cum îi cunosc eu pe șefii din Federație, nu se gândesc la acest lucru pentru că au antrenor. Când nu o să mai fie, atunci poate o să ia în considerare nume și așa mai departe. 

E un vis al meu, a antrena echipa națională este o mândrie și o onoare, așa cum un alt vis de al meu este de a antrena și Fiorentina", a declarat Adrian Mutu (42 de ani), în podcastul Acasă la Măruță.

Mutu, 69 de goluri pentru Fiorentina

Adrian Mutu a înscris 69 de goluri în 112 partide disputate pentru Fiorentina, în perioada 2006-2011. În Italia, fostul decar al naționalei a mai evoluat la Inter, Verona, Parma, Juventus și Cesena.

În echipa națională, Briliantul a strâns 77 de selecții și a înscris 35 de goluri.

România - Islanda e joi, de la 21:45, în direct pe Pro TV și Voyo.ro. Penultimul meci din Grupa J a preliminariior CM 2022 are semnificația unei finale pentru tricori. Dacă Niță și colegii lui iau cele trei puncte, sunt cu un pas în barajul pentru competiția din Qatar. 

Modifică setările cookies