OFICIAL Claudio Ranieri a semnat! Destinație surprinzătoare, la 6 ani distanță de la titlul câștigat cu Leicester în Premier League

Claudio Ranieri Cagliari Leicester Italia Claudio Ranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Decembrie 2022, 21:33
Data actualizarii: Vineri 23 Decembrie 2022, 21:32

La aproape șapte ani de la titlul câștigat cu Leicester în 2016, Claudio Ranieri (71 de ani) are parte de o provocare cel puțin surprinzătoare.

Claudio Ranieri a semnat cu Cagliari

UPDATE, vineri, 21:30: Cagliari a anunțat oficial numirea lui Claudio Ranieri în funcția de antrenor. Experimentatul antrenor a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2025.


Știrea inițială

Fost antrenor la echipe precum Juventus, AS Roma, Inter Milano sau Chelsea, Ranieri este aproape de a prelua Cagliari, echipa care îl deține pe Răzvan Marin (împrumutat la Empoli) și care evoluează în Serie B.

Ar fi o provocare inedită pentru un antrenor precum Claudio Ranieri, având în vedere că a avut în CV-ul său, până acum, doar echipe cu pretenții în primele eșaloane. Sarzii vor să aducă un antrenor care să le permită să viseze din nou la o promovare în Serie A.

Retrogradată în sezonul precedent, Cagliari a avut un start modest de sezon în Serie B. Este pe locul 14, cu 22 de puncte, dar locurile care asigură participarea în play-off-ul pentru promovare sunt la ”doar” patru puncte distanță, astfel că revenirea în primul eșalon din Italia ar putea fi realizabilă încă din acest an.

Jurnalistul Nicolo Schira scrie că discuțiile dintre cele două părți avansează, iar Cagliari i-a pregătit lui Ranieri un contract valabil până în 2024.

Ranieri a reușit una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani în Premier League, câștigarea titlului cu Leicester. Ultima sa experiență ca antrenor a fost tot în Anglia, la Watford, unde a rezistat doar patru luni.

Cel mai lung ”mandat” al lui Ranieri a fost la Fiorentina, între 1993 și 1997. A mai pregătit Chelsea, între 2000 și 2004 și a mai bifat în CV echipe precum Valencia, Parma, Napoli, Nantes sau Fulham.

N-ar fi prima experiență a lui Ranieri ca antrenor la Cagliari. A mai pregătit echipa din Sardinia între 1988 și 1991, reușind s-o promoveze din Serie B în Serie A.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!