Echipa nationala de handbal feminin Campionatul Mondial de Handbal Handbal feminin Horatiu Pasca Under 20 Handbal

LIVE BLOG România U20 a ratat calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial, după o înfrângere umilitoare cu Cehia

Selecționata de handbal feminin - tineret a României a câștigat primele două partide din grupă, 26-23 cu Angola și 29-20 cu Lituania. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Iunie 2022, 19:25
Data actualizarii: Sambata 25 Iunie 2022, 19:28

UPDATE SÂMBĂTĂ 25 IUNIE 19:00 Naţionala de handbal feminin tineret a României a ratat, sâmbătă, la Celje, calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial, după ce a fost învinsă în ultimul meci din grupa E, scor 32-25 (14-14), de Cehia.

În primele două meciuri din grupă,  tricolorele au dispus de Angola, cu 26-23, şi de Lituania, cu 29-20, astfel că încheie cu 4 puncte, pe locul 3, fiind dezavantajată de numărul de goluri marcate, în raport cu celelalte două echipe cu acelaşi punctaj, Angola şi Cehia.

Angola şi Cehia s-au calificat în grupa III şi vor întâlni cele două echipe calificate din grupa preliminară F, unde joacă Germania, Slovenia, Chile şi Mexic.

Meciurile vor avea loc între 26-29 iunie.

Mai departe, tot primele două clasate vor evolua în sferturile de finală ale competiţiei, programate în 30 iunie, urmate de semifinale în 1 iulie şi finala din 3 iulie.

Ediţia CM din 2020 trebuia să aibă loc în România, dar competiţia a fost anulată din motive pandemice, astfel că deţinătoarea aurului mondial este Ungaria, câştigătoarea ediţiei anterioare.

 

CM din 2020 este primul cu 32 de echipe la start.

UPDATE SÂMBĂTĂ 25 IUNIE 11:00 România joacă sâmbătă, 25 iunie, de la ora 17:30, ultimul meci din grupă, cu reprezentativa Cehiei.

Handbalistele noastre sunt ca și calificate în grupa principală: ele nu trebuie să piardă în fața Cehiei la o diferență mai mare de 7 goluri, a precizat Federația Română de Handbal pe pagina oficială de Facebook.

UPDATE VINERI 24 IUNIE 19:00 Naţionala de handbal feminin tineret a României a învins vineri, la Celje, reprezentativa Lituaniei, scor 29-20 (10-11), în al doilea meci din Grupa E a Campionatului Mondial.

În prima partidă a grupei E, tricolorele au dispus de Angola, cu 26-23 (12-10), astfel că au 4 puncte în clasament. Ultimul meci din grupă va avea loc sâmbătă, cu Cehia, care a fost învinsă, tot vineri, de Angola, cu scorul de 36-25.

Primele două clasate în grupă se vor califica în grupa principală III, în care vor mai veni şi două echipe din grupa preliminară F, unde joacă Germania, Slovenia, Chile şi Mexic. Meciurile vor avea loc între 26-29 iunie.

Mai departe, tot primele două clasate vor evolua în sferturile de finală ale competiţiei, programate în 30 iunie, urmate de semifinale în 1 iulie şi finala din 3 iulie.

  • Ediţia CM din 2020 trebuia să aibă loc în România, dar competiţia a fost anulată din motive pandemice, astfel că deţinătoarea aurului mondial este Ungaria, câştigătoarea ediţiei anterioare.
  • CM din 2020 este primul cu 32 de echipe la start. (News.ro)

Știrea inițială

UPDATE VINERI 24 IUNIE 12:00 România - Lituania, al doilea meci al ”tricolorelor” de la Campionatul Mondial Under 20 din Slovenia, se joacă vineri, de la ora 15:30. 

Lituania este echipa venită la Mondial în locul Paraguayului, care s-a retras de la turneul final cu o lună înainte de începerea competiției!

România a debutat cu o victorie la Mondialul de handbal! ”Mă bucur că ne-am păstrat capul pe umeri”

Naționala feminină Under 20 a României a câștigat miercuri primul meci de la Campionatul Mondial din Slovenia, 26-23 cu reprezentativa Angolei în faza grupelor.

Marcatoarele echipei noastre au fost Mihai (6 goluri), Lixandroiu (4), Necula (4), Lupei (4), Stoica (3), Gogîrlă (2), Coman (2) și Ţîrle (1).

Următorul meci al ”tricolorelor” este cu Lituania, pe 24 iunie. Din grupa în care se mai află și Cehia se califică în grupele principale primele două clasate.

Declarația selecționerului Horațiu Pașca după victoria de la debut

”Știam despre Angola că e o echipă cu jucătoare foarte tehnice, care au calități fizice impresionante, forță în regim de viteză, foarte agile și cu un joc extrem de incomod. Schimbă permanent sistemul de apărare și pe cel de atac, iar asta poate pune probleme oricui. 

Am intrat foarte bine în meci, am luat doar 4 goluri când am început să avem câteva probleme în apărare și am pierdut mingi foarte ușor, apoi le-am dat lor posibilitatea să înscrie foarte repede. Mă bucur că ne-am păstrat capul pe umeri și că în repriza a doua am reușit să le surprindem, să găsim soluții indiferent de sistemele lor de joc. 

Vreau să le felicit pe fete pentru victoria asta, chiar dacă a fost obținută cu unele emoții. Cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, ceea ce ne dă speranțe pentru meciurile care vin”, a declarat după meci selecționerul Horațiu Pașca, conform Federației Române de Handbal.

Foto: Facebook - FRH-Federația Română de Handbal / International Handball Federation - IHF 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!