11 ani distanta, aceeasi sala, acelasi adversar, acelasi rezultat! Romania si cosmarul rus din handbal! Atunci, Neagu debuta la nationala la un CM

11 ani distanta, aceeasi sala, acelasi adversar, acelasi rezultat! Romania si cosmarul rus din handbal! Atunci, Neagu debuta la nationala la un CM

Franta. Paris. Bercy Arena. 11 ani distanta, aceeasi dezamagire. Cosmarul rus al Romaniei s-a repetat.

Romania a pierdut cu 22-28 semifinala de EURO contra Rusiei si va juca pentru medaliile de bronz ale turneului final din Franta. Cosmarul celei mai performante nationale a Romaniei s-a repetat dupa 11 ani. In 2007, Rusia ne rapea visul unei finale Mondiale in aceeasi sala!

Pe 15 decembrie 2007, Romania, cu o Cristina Neagu aflata la turneul ei de debut la nationala, dar si cu Meirosu, Ionela Galca, Steluta Luca, Aurelia Bradeanu, Narcisa Lecusanu si Valeria Bese, juca semifinala Mondialului din Franta. Din nefericire, o pierdea la 10 goluri diferenta, scor 20-30.

"Nu ne-am putut tine dupa Rusia, cu jucatoare masive, proaspete, cu explozie. Rusia a dominat meciul si a meritat aceasta calificare", spunea selectionerul de atunci al Romaniei, Gheorghe Tadici.

Pe 14 decembrie 2018, la 11 ani fara o zi de la acel meci, Romania a cedat din nou in fata puternicei echipe, antrenata de acelasi etern Evgeni Trefilov. De aceasta data, Romania a fost mai aproape de a-si indeplini visul, dupa ce a jucat superb o repriza. In cea de-a doua, selectionata lui Martin Ambros a cedat insa.

Romania va juca pentru medaliile de bronz ale EURO 2018 impotriva invinsei din semifinala Franta - Olanda.

In 2007, Romania pierdea finala mica in fata Germaniei, scor 35-36, dupa extra time.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum vă puteți cumpăra până la şase ani de vechime în muncă. Termenul limită este 1 septembrie 2023
BRAT
Modifică setările cookies