Constantina Diță, interviu eveniment pe www.sport.ro. Povestea atletei care a făcut istorie la Olimpiada din 2008

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Septembrie 2021, 18:00
Data actualizarii: Joi 16 Septembrie 2021, 19:06

Constantina Diță a fost invitata Geaninei Ilieș pentru un interviu din seria "Hai să fim Super!"

Sportiva din România a reușit o performanță impresionantă la ediția din 2008 a Jocurilor Olimpice, impunându-se în proba de maraton. Astfel, Constantina Diță a devenit cea mai în vârstă campioană olimpică din istorie la această probă.

Într-un interviu din seria "Hai să fim Super!", atleta a vorbit despre începuturile carierei sale, cum a fost convinsă mama ei să o lase la atletism, dar a vorbit și despre ziua în care a cucerit aurul olimpic.

"Eram copil născut la țară, de mică mi-a plăcut să alerg. La Jocurile Olimpice de la Los Angeles am auzit la radio de Maricica Puică. Mama voia altceva, să devin inginer minier, așa era la noi la țară atunci. Eu nu m-am văzut niciodată inginer, mie mi-a plăcut să alerg, să fac mișcare. Până la urmă a acceptat, alergam după animale pe câmp. 

Mi-am dorit foarte mult să ajung ca Maricica Puică, a fost visul meu, nu știam exact ce înseamnă Jocurile Olimpice, nu începusem să fac sportul de performanță, dar îmi doream să iau medalie ca ea.", a mărturisit Constantina Diță. 

Urmărește în exclusivitate un interviu incendiar cu Constantina Diță pe www.sport.ro, pe PRO TV Plus și pe pagina de Facebook Sport.ro.

Toate interviurile cu nume importante din sportul românesc și showbiz, destăinuiri despre copilăria lor, cum au ajuns campioni, le găsiți aici!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!