Germania

Mesaj pentru Putin direct din Bundesliga! Ce a apărut pe toate ecranele stadionului 

Fotbaliștii din Germania nu-l iartă pe Vladimir Putin pentru că a atacat Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 23:48
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 00:06

Decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina a mobilizat întreaga Europă. Inclusiv cei implicați în sport au lansat mai multe mesaje de susține pentru poporul ucrainean și îndemnuri pentru președintele Rusiei de a înceta să mai bombardeze Kievul. 

Ultimul exemplu vine din Bundesliga. La momentul de reculegere pentru victimile războiului, premergător meciului dintre Eintracht Frankfurt și Bayern Munich, echipa gazdă a afișat pe toate ecranele arenei mesajul: „Putin, oprește-te!”.

În cele din urmă, bavarezii și-au adjudecat cele trei puncte, grație golului înscris de Leroy Sane, după o pasă filtrantă excepțională expediată de Kimmich. 

Polonia refuză să joace barajul cu Rusia pentru Cupa Mondială

Chiar dacă Rusia și Polonia trebuiau să se întâlnească în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială din 2022, președintele Federației de Fotbal din Polonia refuză să dispute meciul contra națiunii care a invatat Ucraina. 

„Gata cu vorbele. E timpul să trecem la fapte. Din cauza escaladării conflictului din Ucraina, națaionala Poloniei intenționează să nu dispute meciurile împotriva Rusiei. Aceasta este singur decizie corectă. 

Suntem în discuții cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA”, a spus președintele FPF.

Inițiativa a fost susținută și de Robert Lewandowski (33 ani), care a postat pe contul oficial de Twitter un îndemn la sacțiuni împotriva Rusiei. 

„Decizia corectă! Nu îmi pot imagina să joc un meci împotriva Rusiei în situația în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbaliștii și suporterii ruși nu sunt vinovați pentru asta, însă nu putem sta cu mâinile în sân”, a spus Robert Lewandowski pe Twitter.

Modifică setările cookies