Christophe Galtier riscă să ajungă la închisoare! Decizia luată în cazul fiului antrenorului de la PSG

Christophe Galtier Nice PSG Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 23:33
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 23:32

Procurorul general al oraşului Nisa, Xavier Bonhomme, a anunţat că tehnicianul Christophe Galtier a fost trimis în faţa instanţei în cadrul anchetei privind acuzaţia de rasism formulată de Julien Fournier, relatează L’Equipe.

Xavier Bonhomme a precizat că Galtier a fost "deferit Parchetului în vederea înfăţişării sale în faţa Tribunalului penal de la Nisa la 15 decembrie 2023". Acest anunţ survine după reţinerea fostului antrenor al echipei Nice, mai devreme, vineri.

Christophe Galtier riscă să ajungă la închisoare

Procurorul a adăugat că antrenorul va fi "judecat pentru hărţuire morală şi discriminare pe motiv de apartenenţă sau neapartenenţă, reală sau presupusă, la o anumită etnie, naţiune, pretinsă rasă sau religie".

Aceste acuzaţii au fost scoase la iveală de Julien Fournier, director la OGC Nice pe vremea când Christophe Galtier era antrenor al echipei.

Fiul lui Christophe Galtier, John Valovic Galtier, a fost eliberat şi nu va fi învinuit. Procurorul subliniază că el nu are "nicio funcţie oficială în cadrul OGC Nice".

Xavier Bonhomme a precizat că acuzaţiile împotriva lui Christophe Galtier pot atrage "o pedeapsă de 3 ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro", potrivit News.ro.

Parchetul a deschis o anchetă în cazul lui Christophe Galtier

Christophe Galtier este suspect de discriminare rasială care s-ar fi petrecut în perioada în care era antrenorul lui OGC Nice. Tehnicianul care încă nu și-a reziliat înțelegerea cu Paris Saint-Germain a luat în custodia poliției, împreună cu băiatul său, după cum au anunțat procurorii. 

Cei doi au fost audiați încă de la 8:45 dimineața de poliția din NisaParchetul a deschis o anchetă în cazul lui Christophe Galtier

Ancheta, încredinţată poliţiei judiciare, este legată de acuzaţiile care îl vizează pe Galtier, a confirmat Xavier Bonhomme pentru AFP, adăugând că percheziţiile ''sunt în curs la sediul clubului OGC Nice'', confirmând o informaţie difuzată de Nice Matin.

Tehnicianul de 56 de ani face obiectul unei polemici, după publicarea, dă către jurnalistul independent Romain Molina, iar apoi de RMC Sport, a unui email al fostului director al clubului OGC Nice, Julien Fournier, care relata unele cuvinte discriminatorii ale lui Galtier la adresa unei părţi a vestiarului echipei de pe Coasta de Azur.

Fournier relata că Galtier i-a răspuns că ''trebuie ţinut cont de realitatea oraşului şi că nu poate avea atâţia negri şi musulmani în echipă'', declarându-şi intenţia de a schimba în profunzime componenţa lotului, pentru a limita la maximum posibil numărul de jucători musulmani.

Mesajul, pe care AFP nu l-a putut autentifica, ar fi fost trimis la finalul sezonului trecut către Dave Brailsford, directorul sportiv al lui Ineos, grupul petrochimic care deţine clubul din Nisa.

Antrenorul lui PSG, Christophe Galtier, a contestat cu ''cea mai mare tărie'' că ar fi făcut aceste afirmaţii discriminatorii faţă de jucătorii de la OGC Nice, a precizat avocatul său într-un comunicat remis AFP., fiind acuzați de „discriminare pe baza rasei sau apartenenței la o religie”, scrie sursa citată. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!