VAR de noi! Până și Serie C ne-a luat-o înainte cu sistemul de arbitraj video

VAR arbitraj video Razvan Burleanu serie c Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 13:28
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 13:31

Meciurile de baraj din liga a treia italiană beneficiază de VAR, sistem care în România va fi folosit abia din sezonul viitor.

Conducătorii fotbalului din Italia au anunțat că fazele superioare ale play-off-ului din Serie C, disputat pentru promovarea în Serie B, vor beneficia de sistemul VAR.

Astfel, sistemul de arbitraj video va fi folosit inclusiv în semifinalele barajului, care se dispută miercuri seara: Catanzaro - Padova și Feralpisalo - Palermo.

Supercupa din iulie, CFR Cluj - Sepsi, primul meci din România cu VAR

În România, Supercupa României, care se va disputa pe 9 iulie între campioana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei, Sepsi Sf. Gheorghe, va fi primul meci care va beneficia de sistemul VAR, după cum a anunțat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

”În ceea ce priveşte implementarea VAR-ului, suntem în grafic. Aşa cum am anunţat, toate meciurile din Liga 1 din sezonul următor vor beneficia de asistenţă video pentru arbitraj, iar primul meci din România care va beneficia de asistenţă video va fi chiar Supercupa României, care se va disputa în 9 iulie. 

Ne aflăm în ultima fază de certificare a întregului sistem VAR. În aceste zile avem un reprezentant FIFA la Bucureşti pentru certificarea arbitrilor şi a operatorilor, iar la finalul lunii vom avea o nouă vizită din partea FIFA, pentru certificarea infrastructurii stadioanelor şi pentru sisteme", a explicat Burleanu.

Foto: frf.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!