SOS bazele sportive din București! Câte dintre ele au fost abandonate după 1989

Bucuresti baze sportive Bucuresti Centrul de Studii Sportul Est European ministerul sportului Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 09:46
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2022, 09:56

Centrul de Studii Sportul Est European a trimis o adresă ministrului Carol Eduard Novak cu privire la verificarea legalității și prezervarea bazelor sportive din Capitală care au aparținut în trecut statului român.

Asociația ”Centrul de Studii Sportul Est European” a trimis o adresă ministrului Carol Eduard Novak în vederea salvării patrimoniului sportiv din București de dezvoltarea imobiliară necontrolată. 

”În București, dezvoltarea sportului de masă este îngreunată de lipsa unor baze și instalații sportive accesibile unui număr cât mai mare de locuitori. Această deficiență are ca efecte scăderea constantă a numărului practicanților de sport. 

Lipsa infrastructurii destinate activității fizice este ce-a de-a treia cauză a sedentarismului, după lipsa timpului și a motivației individuale. (...)

”Până în 1989, funcționau în București peste 100 de astfel de baze sportive”

Până în 1989, funcționau în București peste 100 de astfel de instalații și baze sportive, conform documentării care însoțește această adresă. Ele aparțineau diferitelor companii de stat, fiind amenajate prin contribuția angajaților acestora. Dintre acestea, foarte puține sunt încă funcționale. (...)

Astăzi sunt într-o stare avansată de degradare, fără ca proprietarii să își îndeplinească atribuțiile legale legate de întreținerea și, în unele cazuri, înscrierea lor în cartea funciară. (...)

Considerăm că demersul este urgent întrucât bazele sportive se află într-o stare de degradare avansată, riscând să dispară sub presiunea imobiliară dacă proprietarii nu își îndeplinesc atribuțiile legale”, se arată în solicitarea înaintată Ministerului Sportului.

Lista bazelor abandonate care au aparținut statului român

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!