Rușii se revoltă după ce Oțelul a refuzat să joace un amical: "FRF le-a interzis și riscă depunctarea!"

Otelul Galati FRF Yenisey Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 12:07
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 12:34

Oțelul Galați a anulat meciul amical programat astăzi în cantonamentul din Turcia, contra echipei Yenisey, care evoluează în liga a doua din Rusia.

Decizia celor de la Oțelul Galați a venit după o înștiințare din partea FRF. Federația ar fi anunțat clubul din Liga 2 că riscă să fie depunctată dacă va juca împotriva unor echipe din Rusia, având în vedere sancțiunile impuse de FIFA și UEFA după invadarea Ucrainei.

Rușii se revoltă după ce Oțelul a refuzat să joace un amical

Aleksey Ivakhov, antrenorul lui Yenisey, s-a arătat foarte surprins de hotărârea celor de la Oțelul Galați și a explicat pentru presa din Rusia răsturnarea de situație din cantonamentul pe care îl efectuează în Antalya.

"Am semnat un contract pentru meci cu ei. Am fost asigurați că totul va fi bine. Echipa din România ajunsese pe teren, iar cameramanul nostru era deja în tribună. După ce au coborât din autocar, au început să se antreneze. Apoi au apărut niște telefoane. S-au schimbat și s-au urcat înapoi în autocar. Apoi ne-au zis: 'Ne pare rău, dar Federația Română de Fotbal ne-a interzis să jucăm, riscăm să fim depunctați'. Acestea au fost vorbele translatorului. 

Noi aveam niște planificări făcute. I-am întrebat dacă e vreo problemă pentru că noi completasem corect toate documentele. Apoi a apărut această problemă. Am fost literalmente împușcați în picior", a spus Aleksey Ivakhov, potrivit Sport Express.

Clubul Oțelul Galați a emis la rândul său un comunicat în care a explicat situația.

"#Anulat Din cauza restricțiilor impuse echipelor din Rusia în competițiile internaționale, partida SC Oțelul Galați - Enisey Krasnoyarsk a fost anulată la recomandarea forurilor competente. Echipa noastră va efectua un antrenament, iar organizatorii cantonamentului vor încerca să găsească un alt adversar pentru reprogramarea meciului de pregătire", a transmis Oțelul.

Yenisey trebuia să fie primul adversar al Oțelului în cantonamentul din Antalya, conform programului anunțat pe site-ul oficial în urmă cu câteva zile:

  • Miercuri, 01 februarie | SC Oțelul Galați – Enisei Krasnoiarsk (1.Division Rusia L2, locul 4)
  • Sâmbătă, 04 februarie | SC Oțelul Galați – KF Besa Dobërdoll (Macedonia Second League L2, locul 7)
  • Luni, 06 februarie | SC Oțelul Galați – FK Olympic Tashkent (Super League Uzbekistan L1, locul 6)
  • Joi, 09 februarie | SC Oțelul Galați – SVV Ulm (Regionalliga Südwest Germania L4, locul 1)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!