Dorin Rotariu Atromitos Atena Dorin Rotariu - Iosif Rotariu Iosif Rotariu nationala romaniei Fotbal intern

VIDEO EXCLUSIV Dorin Rotariu, pe cai mari în Grecia! Iosif Rotariu a dat ultimele detalii despre nepotul său 

Iosif Rotariu a avut o intervenție telefonică la Pro Arena, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport.

Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 17:50
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 17:56

Iosif Rotariu a vorbit despre nepotul său, Dorin Rotariu, care evoluează la Atromitos Atena, adus sub formă de împrumut în ianuarie 2022 de la Ludogorets.

Extrema dreaptă a formației din Grecia nu a mai fost convocat la naționala din 2021, când a stat pe bancă în victoria 2-0 cu Islanda, iar fostul internațional, Iosif Rotariu, a specificat faptul că reprezentativa României va fi întotdeauna deschisă pentru nepotul său.

  • Dorin Rotariu

Iosif Rotariu: „Niciun jucător nu trebuie să-și ia gândul de la echipa națională”

„Păi, la vârsta lui, nu și-a luat! Întotdeauna, orice jucător speră la echipa națională. Atâta timp cât joacă la Atromitos în Grecia și se simte bine, e o vârstă care-i permite, e matur, nu și-a luat gândul. Niciun jucător nu trebuie să-și ia gândul de la echipa națională. 

În primul rând, o reîntoarcere în România nu ar fi fost benefică. Campionatul nu are o intensitate atât de mare, sunt unele partide care se ridică la un nivel bun, dar sunt și altele în care ritmul este scăzut. 

În campionatele din străinătate, toate echipele au stadioane foarte bune, au în staff-ul tehnic persoane care au jucat la echipe mari, sunt bine organizați, au un ritm bun. 

Cel puțin în Grecia, joacă meci de meci la nivel ridicat. Nu ar fi fost benefică (n.r. o reîntoarcere în țară), dar dacă s-ar fi reîntors, ar fi fost convocat la echipa națională”, a spus Iosif Rotariu.

  • 27 de ani are Dorin Rotariu
  • 500.000 de euro valorează potrivit Transfermarkt
  • 2,5 milioane de euro valora în 2017 fotbalistul născut în Timișoara
  • 1,81 m e înălțimea lui Dorin Rotariu 
  • Un gol în 10 partide a marcat Rotariu la echipa națională

Cariera lui Dorin Rotariu

Dorin Rotariu a evoluat de-a lungul carierei sale la Politehnica Timișoara, Dinamo, Club Brugge, Mouscron, AZ Alkmaar, FC Astana, Ludogorets și Atromitos Atena.

Cele mai multe apariții le-a bifat la FC Dinamo, 142, unde a reușit să se impună pe tabelă de 30 de ori și să paseze decisiv în 21 de situații, în aproape 9.000 de minute pentru „câini”.

La națională, Dorin Rotariu a îmbrăcat prima dată tricoul reprezentativei în octombrie 2016, într-o victorie categorică cu Armenia, 5-0, în calificările pentru Campionatul Mondial.

Modifică setările cookies