Gigi Becali CFR Cluj FRF panduru Fotbal intern

Cu Panduru secund, Craiova nu câștigă. Gigi Becali din nou la telefoane. Blat FRF - CFR Cluj? Leo Badea scrie despre ultimele evenimente din fotbalul românesc 

La începutul campionatului, toată suflarea fotbalistică era convinsă că incepe un nou campionat în care FCSB și Craiova o vor hărțui pe CFR Cluj.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 09:23
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 10:17

de Leo Badea

Fanii olteni dar și cei ai FCSB-ului sperau ca CFR Cluj să participe cât mai mult în cupele europene pentru ca favoritele lor să reușească detronarea ardelenilor .

OUZOUNIDIS, FRÂNA CRAIOVEI 

Universitatea Craiova pleca la drum cu grecul Marinos Ouzounidis. Presiunea pe echipa grecului era infinit mai mare din cauza promavării celor de la U Craiova 1948. Voi ataca mai târziu și subiectul care a despicat orașul în două. Vă reamintesc un 11 preferat de Ouzounidius întru-un sistem 4-2-3-1

  • Pigliacelli – Vladoiu,Balasa, Constantin , Vatajelu-Mateiu, Nistor-Cimpanu,Cicaldau ,Ivan- Koljic.
  • OUZOUNIDIS: 3 MECIURI, o VICTORIE, 0 EGALURI, două INFRANGERI /  3 GOLURI DATE 6 GOLURI PRIMITE  3 PUNCTE DIN 9 

DE CÂND PANDURU E SECUND, CRAIOVA N-A MAI BĂTUT PE NIMENI

Nemulțumit de evoluția echipei, dar și de faptul că grecul a plecat greoi în acest campionat, patronul Mihai Rotaru l-a demis pe Ouzounidis și l-a instalat pe Laurențiu Reghecampf.

La Craiova s-au întâmplat până în ziua de azi multe schimbări. Amintesc fanilor că Alex Cicâldău a fost transferat la Galatasaray pentru 8 milioane de euro! Reghe a simțit nevoia unor jucători pentru a întari lotul. 

Așa au apărut la Craiova: A Cretu, I. Vana, Lyes Houri. Tot la achiziții îl trecem și pe Valerică Găman cu mențiunea că fundașul a ajuns la Craiova înaintea instalării lui Reghe.

Cu Panduru secund, Reghecampf n-a mai bătut pe nimeni. Nu este o glumă ,este o realitate. Aș spune că e mai ușor să-i comentezi pe alții, dar mai greu este cand trebuie tu sa faci ceva.

Deci antrenoul desemnat cu studierea adversarului - Nică Basarab Panduru -  a reușit să-l încurce pe Reghe. Laurențiu a schimbat nu numai mentalitatea, dar și pofta de joc a oltenilor. Reghe are și el un 11 preferat.  Pigliacelli – Balasa, Screciu, Gaman - Cimpanu, Nistor, Cretu, Bancu- Houri, Koljic, Ivan

  • REGHECAMPF:  17 MECIURI  8 VICTORII 4 EGALURI 5 INFRANGERI 35 GOLURI DATE 22 GOLURI PRIMITE 28 PUNCTE DIN 51

TODORAN IN BISERICA LA MOMENTUL POTRIVIT

FCSB a început campionatul cu Dinu Todordan.

Dinu, un antrenor fără mari pretenții, nu a făcut prea multe achiziții în vară. Amintim că FCSB s-a întărit cu A. Crețu, care ulterior a ajuns la Craiova, Ondrasek, Mamut, Burlacu și Vucur.

Mamut și Burlacu au venit la schimb cu Ionuț Vână de la echipa lui Rotaru. În momentul ăsta nu mai sunt în lot nici Ondrasek, și nici Vucur, după ce patronul echipei i-a pus pe liber supărat fiind de lipsa de valoare a jucătorilor. Dinu a folosit un sistem 4-3-3 cu Vlad - Crețu, Haruț, Vucur, Radunovic - Ov Popescu, Cretu, Oaidă - Moruțan,Tănase, Oct Popescu

  • TODORAN -  6 MECIURI, 2 VICTORII, 3 EGALURI, 1 ÎNFRÎNGERE. 8 GOLURI DATE, 5 PRIMITE 
  • 9 PUNCTE DIN 18 

EDY IORDANESCU A VENIT CU SUFLETUL ȘI MARI SPERANTE

Edward Iordănescu este arhicunoscut de suflarea roș-albastră de pe vremea când era copil. Edy, impreuna cu băiatul lui Tudorel Stoica –Alin distrau tribunele din Ghencea în pauzele meciurilor.

Edy a venit plin de entuziasm și hotărât să demonstreze că are valoare ca antrenor și că poate face din FCSB o echipă cu care să câștige campionatul. Singura îngrijorare a lui Iordănescu a fost stoparea intervențiilor patronului.

Asigurat de avocați si de o clauză care s-a dovedit ineficientă, Edi s-a apucat de muncă ignorând mesajele și limitând la maxim intervențiile lui Gigi Becali. Măcinat de discuții, dar și cu un lot decimat de COVID, Edy a cedat după numai 9 etape. În mandatul său consemnăm vânzarea lui Moruțan la Galatasary pentru 8 milioane de euro, dar și achiziționarea lui V Gheorghe, Keșeru și Budescu. Un 11 de baza pe care din cauza COVID-ului și a accidentărilor n-a reușit să-l  folosească prea mult ar fi Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic - Tănase, Ov Popescu, Olaru - Oct Popescu, Keșeru, Budescu

  • EDWARD IORDĂNESCU - 9 MECIURI, 7 VICTORII, 1 EGAL 1 ÎNFRÎNGERE. 24 GOLURI DATE, 18 GOLURI PRIMITE. 22 DE PUNCTE DIN 27 

GIGI BECALI A REVENIT LA BUTOANE

După demiterea lui Iordănescu, patronul echipei, Gigi Becali, l-a instalat pe Tony Petrea. Acesta a continuat cu succes munca lui Edi și a reușit ca în cele 4 etape de pînă acum să câștige tot atâtea.

Tony a betonat un 11 care arată cam așa: Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic - Tănase, Șut,Olaru - Cordea, Keșeru, Oct Popescu

PETREA: 5 MECIURI, 5 VCTORII, 0 EGALURI, 0 ÎNFRÂNGERI. 12 GOLURI DATE, 7 GOLURI PRIMITE. 12 PUNCTE DIN 12

ȘUMUDICĂ, MAZILIT DUPĂ 6 VICTORII CONSECUTIVE

Ardelenii au început campionatul cu antrenorul Marius Șumudică. Acesta nu a fost asimilat de clujeni și după 6 etape l-au demis. Deși a câștigat meciurile pe bandă rulantă, Șumudica n-a fost din punct de vedere tehnico-tactic pe placul lui Neluțu Varga. Chiar și azi i se reproșează lui Șumudică faptul că a renuntat ușor la Vinicius, dar și câteva achiziții. Șumudică i-a adus la Cluj pe Alibec,Tahiri, Rodriquez, Fl Stefan sau Figuerido. Șumudică a mers pe mâna lui Arlauskis – Susic, Ciobotariu, Grahovac, Latovlevici - Deac, Hoban, Tahiri - Petrila , Alibec, Omrani. Șumudică a primit 300.000 de euro clauză de reziliere

ȘUMUDICĂ - 6 MECIURI, 6 VICTORII, 0 EGALURI, 0 ÎNFRÂNGERI. 9 GOLURI DATE, 9 GOLURI PRIMITE. 18 PUNCTE DIN 18

DAN PETRESCU, ANTRENORUL DE AUR AL CFR CLUJ

Neluțu Varga nu s-a mulțumit să-l concedieze doar pe Șumudică, l-a mazilit și pe directorul sportiv Marian Coplilu. A revenit la echipă colericul Dan Petrescu, insă acesta a demonstrat că este fără îndoială antrenorul cu cele mai mari performanțe ale clujenilor. Dan a refuzat să stea pe bancă la meciul cu FCSB de acasă și l-a trimis la înaintare pe Ovidiu Ceclan. După ce s-a terminat meciul tranșat de arfdeleni cu 4-1 , ‘’Bursucul” s-a apucat de treabă.

  • CECLAN - 1 MECI, 1 VICTORIE, 0 EGALURI, 0 INFRANGERI. 4 GOLURI MARCATE, 1 PRIMIT. 3 PUNCTE DIN 3.

Dan Petrescu a devenit celebru în Europa cu declarațiile sale prin care laudă la maxim echipa adversă. 

  • DAN PETRESCU - 12 MECIURI, 10 VICTORII, 0 EGALURI, 2 ÎNFRÂNGERI. 16 GOLURI DATE, 4 GOLURI PRIMITE. 36 PUNCTE DIN 42 

Așa, rând pe rând, toate echipele din Europe sunt cele mai tari, iar în campionatul României este urmărit și pedepsit de toti arbitrii. Nu mai departe de marți, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că Dan Petrescu este singura variantă pentru moment.

FRF nu o să achite superclauza de 600.000 de euro pentru Petrescu și, prin vocea cea mai autorizată, adică prin Burleanu, a anunțat ca nici n-o să o achite. 

DAN PETRESCU = ARBITRAJE FAVORABILE?

CFR Cluj este un club care are datorii foarte mari. Ardelenii plătesc regește jucătorii și nu își permit în momentul ăsta să riște și să nu câstige campionatul.

CFR cluj riscă falimentul în cazul în care la anul nu o să reușească să joace în cupele europene. În aceste condiții, firește, MM Stoica sugerează faptul că CFR Cluj și-a asigurat un arbitraj favorabil prin cedarea lui Dan Petrescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!