SPECIAL Ce s-a ales de generația U16 în care Radu Drăgușin era căpitan! Unde joacă fiecare fotbalist | FOTO

radu dragusin Generatia U16 Ianis Stoica Theo Corbeanu Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2024, 08:15
Data actualizarii: Marti 02 Aprilie 2024, 08:35

Radu Drăgușin este cel mai bun jucător român al generației 2002!

A ajuns la Tottenham, în timp ce colegii săi născuți în același an continuă să tragă pentru a ajunge la cel mai înalt nivel.

Sport.ro vă prezintă unde au ajuns să evolueze foștii jucători ai naționalelor under ale României, luând ca punct de reper selecționata tricoloră sub 16 ani, care a fost condusă chiar de Radu Drăgușin, căpitan al respectivei categorii de vârstă (VEZI GALERIA FOTO). 

Unde joacă generația lui Radu Drăgușin, tricolorii U16 în 2018

Câțiva dintre tinerii care evoluau pentru România U16 în anul 2018 joacă în Superliga României acum, alții în ligile inferioare de la noi, iar câțiva în afara țării. Ultimul meci al selecționatei sub 16 ani, condusă de Radu Drăgușin, a fost un amical, în vara lui 2018, când a fost înregistrată o victorie cu 3-1 în fața selecționatei similare a Kazakhstan.

La acel moment selecționer era Daniel Mogoșanu.

Primul 11 era format din portarul Denis Lungu-Bocean (acum la UTA), fundașii Dumitru David (CSO Turceni - Liga 3), Radu Drăgușin- căpitan (Tottenham), Alexandru Chilili (FC Voluntari) și Ștefan Ștefanovici (Poli Iași), mijlocașii Alexandru Crivac (Progresul Spartac – Liga 2), Botond Szondi (FK Csikszereda – Liga 2), Ianis Stoica (FC Hermannstadt), Denis Tarta (fără contract), Theo Corbeanu (Granada – Spania, dar care a ales să joace pentru naționala Canadei), și atacantul Filip Ilie (U. Cluj).

Alexi Pitu joacă și el la o echipă importantă, la Bordeaux

Deși nu au făcut parte din primul 11 în respectivul meci sau nici nu au fost luați la lot, convocabili pentru naționala U16 la acea vreme erau și jucători care promit să ajungă, poate în viitorul apropiat, la un nivel mai bun, poate chiar să prindă contracte în Europa de Vest.

Portarii Răzvan Sava (acum la CFR Cluj) și Robert Popa (FCU Craiova) erau la rândul lor convocabili, la fel ca Rareș Urcan (fundaș, CFR Cluj), Darius Grosu (fundaș dreapta, Farul), Constantin Grameni (mijlocaș, Farul), Cătălin Cîrjan (mijlocaș central, Rapid), Andrei Bani (mijlocaș, Dinamo), Alexi Pitu (extremă, Bordeaux) sau Louis Munteanu (atacant, Farul) sunt tot din generația 2002.

Radu Drăgușin, vârful generației 2002

Așadar, Radu Drăgușin este vârful generației 2002 pentru fotbalul românesc. În vârstă de 22 de ani, fundașul a avut, weekendul trecut, o nouă apariție ca titular pentru echipa Tottenham în meciul împotriva celor de la Luton, în etapa cu numărul 30 din Premier League.

Cota de piață a lui Drăgușin este evaluată la 25 de milioane de euro conform site-urilor de specialitate, iar până în prezent a acumulat șase apariții și 229 de minute în tricoul lui Tottenham.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!