VIDEO EXCLUSIV "Care e cea mai frumoasă amintire din carieră?". Daniel Oprița nu a stat mult pe gânduri: "Nimeni nu se aștepta!"

Daniel Oprița, antrenorul celor de la CSA Steaua, a acordat un interviu pentru PRO TV în care a vorbit și despre cele mai frumoase amintiri din cariera de fotbalist.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2022, 11:05
Data actualizarii: Marti 19 Aprilie 2022, 11:07

Oprița și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Steaua/FCSB, în perioada 2002-2007, iar alături de formația din Ghencea a reușit mai multe performanțe importante pe plan european, precum calificarea în optimile Cupei UEFA (sezonul 2004/2005) sau semifinala din aceeași competiție, un sezon mai târziu, pierdută dramatic împotriva lui Middlesbrough, scor 3-4, la general.

Daniel Oprița: "Meciul cu Valencia, cea mai frumoasă amintire"

Fostul atacant spune că amintirea cea mai frumoasă din cariera de fotbalist este meciul retur cu Valencia, din 16-imile Cupei UEFA, scor 2-0 (4-3 d.l.d), în urma căruia Steaua, actuala FCSB, obținea calificarea după o prestație de zile mari a lui Andrei Cristea.

Oprița a dezvăluit că are o relație specială cu fostul coleg Mirel Rădoi, pe care îl invită la fiecare meci al celor de la CSA Steaua din Liga 2.

"Normal că mi-e dor. Mi-aduc aminte de acea perioadă în care jucam în cupele europene și reușeam să ajungem în primăvara europeană destul de des. Îmi pare rău de acea semifinală când n-am reușit să mergem mai departe, am avut-o în mână, dar asta e. Trec anii și reușim să mai uităm acea dezamăgire.

Da, am rămas în relații foarte bune cu toți foștii colegi. Cu Mirel Rădoi e o relație mai apropiată, soțiile și copiii se înțeleg foarte bine, ne întâlnim foarte des, iar eu îl invit la fiecare meci al nostru. Mai vorbim, mai luăm idei unul de la celălalt, ne ajutăm așa cum putem.

Amintirile sunt legate de meciurile din cupele europene. Meciul cu Valencia, în care am eliminat deținătoarea Cupei UEFA. A fost un meci extraordinar. Nimeni nu se aștepta să întoarcem acel rezultat din tur, știți ce bucurie a fost după acel meci. Aia parcă e cea mai frumoasă amintire, chiar dacă am ajuns în semifinale mai târziu. Meciul acela a fost mai special", a spus Oprița, pentru PRO TV.

Steaua - Valencia 2-0 (4-3 d.l.d), în Cupa UEFA

Pe 24 februarie 2005, Steaua se califica in optimile de finala ale Cupei UEFA, trecând de Valencia. Dupa ce în tur pierduse cu 2-0 în Spania, echipa din România a învins cu același scor pe stadionul din Ghencea, în fața a 30.000 de stelisti.

Meciul a fost unul de vis pentru Andrei Cristea, care a marcat două goluri și a dus partida la loviturile de departajare, unde steliștii s-au impus cu 4-3. Mirel Rădoi, Florin Lovin, Gabriel Boștină si Nicolae Dică au marcat la penalty-uri.

Modifică setările cookies