„Fie îmi faci rost de transferurile astea, fie o terminăm!” Cristiano Ronaldo și ultimatumul dat lui Jorge Mendes care a dus la ruptura colaborării

Cristiano Ronaldo Jorge Mendes Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 13:50
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 13:52

Cristiano Ronaldo (37 ani) a semnat cu Al-Nassr, grupare din Arabia Saudită, în urmă cu aproape o lună. 

Superstarul portughez a devenit cel mai bine plătit fotbalist din istorie în urma contractului pe doi ani și jumătate semnat cu gruparea saudită, contract în urma căruia încasează aproximativ 200 de milioane de euro anual. Mutarea a venit după ce și-a reziliat înțelegerea cu United, în urma scandalului provocat de interviul acordat, dar și după ce ar fi fost refuzat de câteva cluburi din Europa. 

Surprinzător a fost faptul că cel care a intermediat mutarea nu a fost Jorge Mendes, cel care i-a intermediat toate marile transferuri ale carierei, cei doi încetându-și colaborarea. Ruptura s-a produs în urmă cu câteva luni, iar El Mundo dezvăluie care a fost disputa dintre cei doi care a dus la încheierea relației. 

Ce i-a impus Cristiano Ronaldo lui Jorge Mendes 

Spaniolii informează că ruptura a venit în momentul plecării de la Manchester United a jucătorului. Sursa citată anunță că atacantul i-a dat un ultimatum lui Jorge Mendes în ceea ce privea viitorul său: „Fie îmi faci rost de Bayern sau Chelsea, fie o rupem!”, i-ar fi spus Ronaldo agentului său. 

Răspunsul imprsarului a fost „ești nebun”, nereușind să intermedieze vreun transfer la niciuna dintre cele două variante impuse de jucător. Ronaldo a semnat cu Al-Nassr prin intermediul lui Ricardo Regufe, managerul său care s-a ocupat de mutare și care a încasat un comision de 30 de milioane de euro. 

Motivul rupturii dintre Jorge Mendes și Cristiano Ronaldo 

Directorul publicației portugheze Record, Vitor Pinto, a vorbit despre motivele rupturii dintre cei doi, dezvăluind că agentul i-ar fi spus opiniile sale atacantului, care nu corespundeau cu ceea ce voia el să audă. 

„Au existat mari reticențe în contractarea lui Cristiano Ronaldo și voi explica pentru ca fanii lui să nu se simtă ofensați. Dovada acestui lucru este că a fost prezentat la Al Nassr. Nu la PSG, la vreun club italian, nu s-a întors la Real Madrid sau să aibă vreun transfer la Barcelona sau Bayern Munchen...s-a făcut la Al Nassr. 

De aceea, începând de acolo, marele plan al lui Cristiano Ronaldo de a-și încheia cariera la un club de top cu demnitate, partea cu demnitatea între ghilimele, nu spun că nu e demn să închei în Arabia Saudită, însă e expresia folosită de el, iar planul său nu s-a concretizat. Și nu s-a concretizat, în primul rând, pentru propria imagine pe care Cristiano și-a proiectat-o în acest punct al carierei și pentru unele conflicte pe care le-a avut în ultimul an, cu antrenorii, cu Manchester United, cu naționala. 

Nu au contribuit într-un mod pozitiv pentru ca industria fotbalului să se gândească într-un mod diferit la ce putea sau nu oferi Cristiano. În acest sens, Jorge Mendes a avut curajul să îi spună lui Cristiano Ronaldo anumite adevăruri pe care nu le-a acceptat și a decis că nu are nevoie de un agent pentru a merge în Arabia Saudită liber de contract”, a spus Pinto conform as.com.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!