VIDEO Starul absolut care îi concurează pe Ronaldo și Messi: are 38 de ani și marchează pe bandă rulantă pentru țara sa

Sunil Chhetri Cristiano Ronaldo India Lionel Messi Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 08:02
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 08:25

La nivel de goluri internaționale, portughezul Cristiano Ronaldo continuă să fie lider absolut.

Lusitanul are 123 de reușite și este urmat în ierarhie de un fotbalist retras, iranianul Ali Daei, cu 109. Leo Messi este pe trei, cu 103 goluri, iar imediat după el vine un jucător surpriză: Sunil Chhetri.

Indianul care le face concurență lui Ronaldo și Messi pe scena internațională

În vârstă de 38 de ani, Chhetri joacă pentru naționala de fotbal a Indiei. Are 140 de selecții și nu mai puțin de 92 de goluri. În aceste zile, atacantul a marcat pe bandă rulantă la SAFF Championship, un turneu regional din Asia de Sud.

Sunil Chhetri a reușit două goluri în meciul cu Pakistan (4-0), a marcat o dată și în victoria cu Nepal (2-0), iar marți seara a înscris în egalul Indiei cu Kuwait (1-1). Naționala sa a reușit calificarea în semifinalele turneului la care este gazdă, așa că Chhetri are șanse să își mai îmbogățească recordul.

Atacantul, care acum evoluează la Bengaluru, în campionatul intern, a debutat pentru India în 2005. A marcat chiar în primul său joc, în fața celor din Pakistan, iar de atunci a fost omul numărul unu al reprezentativei pregătite astăzi de croatul Igor Štimac.

Cine este Sunil Chhetri: Sporting Lisabona l-a transferat în 2012

Un fotbalist scund (1.70 metri), care poate evolua și ca extremă stânga, Sunil Chhetri este un star în India. Considerat cel mai bun fotbalist din istoria țării, vârful e cunoscut pentru tehnica sa și implicarea în joc.

De-a lungul anilor, Chhetri a avut două experiențe în străinătate. În 2010, a fost legitimat la Kansas City Wizards, în Statele Unite, unde nu s-a impus. Apoi, în vara lui 2012 a fost transferat de Sporting Lisabona, care l-a trimis la echipa a doua. A prins doar trei meciuri în Portugalia și s-a întors în India după un sezon.

În 2009, vedeta din India a semnat un contract pe trei sezoane cu Queens Park Rangers. Din păcate pentru Sunil Chhetri, nu a primit permisul de muncă în Anglia pentru că India nu se afla între primele 70 de țări din lume în clasamentul FIFA. 

Chhetri a marcat 119 goluri în campionatul Indiei și este cotat la doar 75.000 de euro, potrivit Transfermarkt. În 2022, indianul a fost protagonistul unui documentar produs de FIFA și intitulat „Captain Fantastic”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!