Situație bizară într-o țară din Europa: în weekend au câștigat Cupa, astăzi joacă în primul tur al ediției viitoare

Brann Bergen Cupa Norvegiei Norvegia Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Miercuri 24 Mai 2023, 16:17
Data actualizarii: Miercuri 24 Mai 2023, 16:17

Pe 20 mai, au câștigat finala cu 2-0.

Situație inedită în Norvegia, unde echipa care a câștigat Cupa pe 20 mai joacă astăzi în ediția din anul următor a aceleiași competiții! 

Pe 20 mai au câștigat Cupa, astăzi joacă deja în primul tur al ediției viitoare

Brann Bergen, una dintre cele mai populare echipe din țară, a câștigat sâmbătă Cupa Norvegiei, după ce a trecut cu 2-0 de Lillestrøm, pe stadionul Ullevaal, din Oslo. A fost a șaptea cupă cucerită de Brann, care are în palmares și trei titluri de campioană a Norvegiei (ultimul în 2007).

Ediția 2022-2023 a Cupei Norvegiei a fost una dintre cele mai lungi competiții din Europa. Primul tur a debutat pe 4 mai 2022 și totul s-a încheiat abia pe 20 mai 2023, ziua finalei câștigate de Brann. 

La doar patru zile distanță de la finala cu Lillestrøm, Brann Bergen începe campania de apărare a trofeului. Joacă astăzi în deplasare cu Frøya, o formație din a patra ligă, în primul tur din ediția 2023 a Cupei Norvegiei. 

Odată cu această nouă ediție, se schimbă și perioada în care se desfășoară Cupa Norvegiei. Ultimul act nu se va mai juca în luna mai, cum s-a întâmplat din 2019 încoace, din cauza pandemiei de coronavirus, ci în decembrie, pe 10.

Fanii lui Brann Bergen au boicotat imnul național la finala Cupei Norvegiei

Finala Cupei Norvegiei a avut și un moment controversat. Presa din Norvegia scrie că o parte dintre fanii lui Brann Bergen au refuzat să cânte imnul național înaintea partidei de la Oslo.

„Unii dintre suporteri au ales să cânte imnul echipei lor”, a scris publicația Nettavisen. „Nystemten, imnul clubului Brann Bergen, a acoperit imnul național al Norvegiei”, a adăugat sursa citată.

Brann Bergen este pe locul trei în Eliteserien, prima ligă din Norvegia, după opt etape. Are 14 puncte, cu opt mai puține decât liderul Bodø/Glimt. Brann, deși o echipă de tradiție în Norvegia, este nou promovată în prima divizie, după un an petrecut în liga a doua.

  • 9,4 milioane de euro valorează tot lotul lui Brann Bergen, potrivit Transfermarkt.
  • David Möller Wolfe este cel mai bine cotat fotbalist, la 1 milion de euro.
  • Doar 2 străini are Brann Bergen, un chilian (născut în Norvegia) și un danez.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!