Regele David! Beckham a încheiat un contract de imagine cu Qatar de aproape 180 de milioane de euro

David Beckham Campionatul Mondial 2022 Qatar Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Aprilie 2022, 14:30
Data actualizarii: Luni 04 Aprilie 2022, 14:37

Țara arabă este gazda turneului final al Campionatului Mondial, care se va desfășura în lunile noiembrie și decembrie.

Fostul jucător englez David Beckham călătoreşte în mod regulat în Qatar, ţară faţă de care s-a angajat să-şi împrumute imaginea pentru următorii 15 ani, în schimbul sumei de 150 de milioane de lire sterline (178 de milioane de euro), informează publicația franceză L'Equipe, preluată de news.ro.

Bogatul stat din Zona Golfului Persic va găzdui Cupa Mondială la sfârşitul acestui an (21 noiembrie - 18 decembrie).

Potrivit The Telegraph, acordul ar implica "mai multe parteneriate comerciale" şi "nu toate fondurile sunt garantate". Cu toate acestea, fostul jucător englez (46 de ani), care a intrat în lumea afacerilor şi este proprietarul unei francize MLS la Miami, îşi va asocia acum imaginea cu Qatarul, o ţară cu o conducere foarte controversată, mai precizează sursa citată.

Numeroase controverse legate de Qatar

Prezent la Doha, săptămâna trecută, pentru a participa la un forum şi pentru a vizita Academia PSG, el nu a fost prezent, vineri, la tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale. 

Beckham s-a mulţumit să discute "rolul sportului în cultură şi creativitate", evitând cu grijă să se expună la probleme care ar putea provoca furie, precum interzicerea homosexualităţii în Qatar sau condiţiile muncitorilor străini de acolo, despre care se crede că mii dintre ei au murit construind stadioanele Cupei Mondiale, relatează news.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!