VIDEO Lionel Messi 'rupe norma'! Victorie fără drept de apel pentru Argentina

Lionel Messi Argentina Copa America 2024 Fotbal extern Lionel Messi - FIFA 'The Best' (2019)
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 11:32
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 11:32

Argentina - Guatemala s-a terminat 4-1.

Într-un meci amical desfășurat vineri, Argentina a demonstrat că este pregătită să-și apere titlul Copa America câștigat în 2021 , după ce a învins selecționata Guatemalei cu un scor convingător de 4-1. 

Deși campioana mondială a avut un început dificil, fiind condusă încă de la începutul partidei, Lionel Messi și Lautaro Martinez au reușit să răstoarne scorul.

  • Lionel Messi/sursa foto: Getty

Debut complicat pentru Argentina

Meciul a început nefavorabil pentru echipa antrenată de Lionel Scaloni. Guatemala a deschis scorul în primele minute printr-o lovitură liberă executată de Oscar Santis. Mingea a fost deviată de Emiliano Martinez, lovindu-l apoi pe Nahuel Molina, iar Lisandro Martinez, în încercarea de a degaja, a marcat un autogol.

Reacție rapidă a argentinienilor

Argentina nu a stat mult timp în defensivă și a reușit să egaleze datorită unei erori uriașe a apărării guatemaleze. Portarul Nicholas Hagen a încercat să paseze unui coechipier, dar mingea a ajuns direct la Lionel Messi, care nu a ezitat și a marcat în poarta goală.

Controlul meciului, în mâinile Argentinei

Deși echipa lui Scaloni părea să se chinuie în primele minute, echilibrul a fost rupt spre finalul primei reprize. Tânărul Valentin Carboni a fost faultat în careu de Nicolas Samayoa, iar Argentina a obținut un penalty.

Odată cu introducerea lui Angel Di María în teren, jocul Argentinei s-a schimbat radical. Di María a adus claritate și a contribuit semnificativ la organizarea atacurilor. În urma unei combinații rapide între Enzo Fernandez și Lionel Messi, mingea a ajuns la Lautaro Martinez, care a marcat pentru 3-1.

Messi își încheie prestația cu stil

Portarul Hagen a avut câteva intervenții remarcabile, salvând șuturile lui Messi și Julian Alvarez. Totuși, portarul în vârstă de 27 de ani a rămas spectator la al patrulea gol al Argentinei. Di María a combinat din nou cu Messi, care a pătruns prin apărarea guatemaleză și a finalizat cu un șut precis.

Cu această victorie, Argentina își arată dorința de a-și apăra titlul la Copa America, competiție ce se va desfășura între 20 iunie și 14 iulie în Statele Unite. Campioana mondială va fi repartizată în grupa A, alături de Chile, Peru și Canada. Echipa lui Scaloni este pregătită să facă față provocărilor și să lupte pentru un nou trofeu continental.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!