Ianis Hagi, marele minus al lui Alavés: „Cu un pas în urma celorlalți!” Bascii nu-l iartă și îi dau cea mai mică notă

Ianis Hagi alaves Alaves - Betis Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Ianuarie 2024, 08:11
Data actualizarii: Duminica 07 Ianuarie 2024, 08:11
Ianis Hagi (25 de ani) a fost titular la Deportivo Alavés, în victoria cu Betis din Copa del Rey.

Bascii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Carlos Benavídez în minutul 58, și s-au calificat pentru runda următoare. A fost prima victorie pentru Deportivo Alavés în ultima lună. Precedentul succes fusese pe 6 decembrie, tot în Copa del Rey, 1-0 cu Terrassa.

Ianis Hagi, taxat după încă un joc slab: „A lăsat o impresie gri!”

Ianis Hagi a jucat 65 de minute în meciul cu Betis, fără să aibă realizări. Românul a fost, de altfel, primul jucător schimbat de antrenorul Luis García Plaza, în locul său fiind trimis pe teren Giuliano Simeone.

Hagi Jr. a avut doar 19 atingeri de balon și nu a părut deloc în apele sale. A alergat mult, a încercat să se implice în joc, dar s-a întâlnit rar cu mingea. În câteva situații, jucătorul român s-a arătat nemulțumit că nu primește mai multe pase de la coechipierii săi.

Prestația sa modestă a fost marele minus al meciului pentru Alavés, potrivit publicației basce El Correo. „Primul 11 a combinat prezența unor jucători de rezervă cu continuitatea unor titulari. Au fost pozitive aparițiile lui Benavídez sau Kike. Sola a jucat ca fundaș lateral, Rioja și-a acoperit banda stângă, în timp ce Hagi a lăsat o impresie gri în rolul său de mijlocaș ofensiv. Acesta a fost unul dintre aspectele mai puțin reușite ale meciului”, a scris sursa citată.

Ianis Hagi, cea mai mică notă de la Alavés!

Noticias de Alava i-a dat lui Ianis Hagi cea mai mică notă dintre jucătorii lui Alavés: 5! „A încercat întotdeauna când a avut ocazia, dar e cu un pas în urma coechipierilor săi. A avut o influență mai redusă în meci decât și-ar fi dorit”, a notat publicația bască.

El Correo l-a notat cu 6, de asemenea cea mai mică notă de la basci. „S-a bucurat de încă o șansă ca titular, dar tot nu reușește să facă un meci întreg reușit. Deși încearcă și muncește, nu reușește să fie decisiv în atac. Faptul că Alavés a atacat mai mult pe flancuri i-a conferit un rol secundar”, a scris El Correo

Ianis Hagi a irosit astfel o șansă primită de la antrenorul Luis García Plaza, care a decis să îl introducă titular în meciul de Cupă cu Betis. Tehnicianul basc îl criticase dur la sfârșitul lui 2023, după jocul pierdut de Alavés cu Real Madrid (0-1). „A făcut un meci prost, trebuie să-l recuperăm și să-l trezim”, declarase Luis García Plaza.

  • 19 apariții a strâns Ianis Hagi pentru Alavés.
  • Două goluri și o pasă decisivă a reușit românul pentru basci.
  • 3,5 milioane de euro este cota lui Ianis, conform Transfermarkt.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!