A murit Gerd Muller! Fostul mare atacant avea 75 de ani

Gerd Muller A murit Gerd Muller Bayern Munchen Gerd Muller a murit Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 August 2021, 14:48
Data actualizarii: Duminica 15 August 2021, 15:56

Gerd Muller s-a stins la vârsta de 75 de ani!

Muller a încetat din viață, duminică dimineață, la vârsta de 75 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de Bayern Munchen. Fostul mare atacant suferea de Alzheimer.

Gerd Muller a murit

 

Cu 365 de goluri în 427 de jocuri, Gerd Müller, cunoscut sub numele de „bombardierul națiunii”, este golgheterul all-time din Bundesliga.

„Astăzi este o zi neagră pentru Bayern și pentru toți fanii săi. Gerd Muller a fost cel mai mare atacant care a existat vreodată”, a spus Herbert Hainerm, președintele lui Bayern.

Muller suferea de Alzheimer

În 2015, soția lui Gerd Muller a dezvăluit că a fost diagnosticat cu Alzheimer, boală agravată și de demență. "Nu mai mănâncă aproape nimic deoarece nu mai poate mesteca, stă în pat aproape non-stop și de-abia mai face câțiva pași", a mărturisit femeia, cea care a avut grijă în toată această perioadă de fotbalistul german.

Legătura dintre Alzheimer și demență

Alzheimer este o boală care se manifetă prin pierderea memoriei și a capacităților cognitive, afectând aproape în totalitate abilitățile unei persoane de a se putea îngriji pe cont propriu. Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, ce reprezintă o afectare a memoriei și a capacității de a gândi rațional.

365 de goluri în 427 de partide pentru Bayern

Născut la Nordlingen, pe 3 noiembrie 1945, "Der Bomber" a început fotbalul la echipa din orașul său, pentru care a evoluat între 1963 și 1964. 

A cunoscut consacrarea la Bayern Munchen, unde a jucat în perioada 1964-1069, timp în care a marcat 365 de goluri în 427 de partide. 

Ultimii doi ani ai carierei i-a petrecut în Statele Unite, la Fort Lauderdale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!