VIDEO Algerienii nu au încredere în Billel Omrani! Ce scrie presa africană despre prezența atacantului lui FCSB la echipa națională

Billel Omrani Andy Delort Djamel Belmadi FCSB nationala Algeriei Fotbal extern
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 06 Martie 2023, 12:06
Data actualizarii: Luni 06 Martie 2023, 12:08

Vârful vicecampioanei României a debutat anul trecut la reprezentativa Algeriei după ce evoluase pentru Franța ca junior.

Billel Omrani (29 de ani), atacantul lui FCSB care în prezent este accidentat și va lipsi în următoarele săptămâni, nu se numără printre ”alternativele credibile” pentru naționala Algeriei, conform presei africane.

”În condițiile în care alte opțiuni de atac nu reușesc să producă rezultate, unii se întreabă dacă Bounedjah (n.r. - Baghdad Bounedjah, vârful lui Al-Sadd din Qatar) și-ar putea recăpăta locul în echipa națională. 

Belmadi (n.r. - selecționerul Djamel Belmadi) a încercat mai multe opțiuni în ofensivă, cum ar fi Omrani, Belfodil, Benayad, Aribi, dar Slimani, Delort și Amoura sunt singurele alternative credibile în prezent. 

Cu performanțele sale actuale, este posibil ca Bounedjah să își recapete statutul de altădată”, a explicat Fennec Football.

Concurență de la Anderlecht sau Nantes în atacul Algeriei pentru Billel Omrani

Concurenții mai sus menționați ai lui Omrani pentru un post în ofensiva ”fenecilor” sunt Ishak Belfodil (Al-Gharafa din Qatar), Riad Benayad (Esperance Sportive de Tunis din Tunisia) și Karim Aribi (Al-Qadsiah din Arabia Saudită), respectiv Islam Slimani (Anderlecht Bruxelles), Andy Delort (FC Nantes) și Mohamed Amoura (FC Lugano din Elveția).

Omrani, care are meciuri la naționalele de juniori ale Franței, țara sa natală, a debutat anul trecut pentru reprezentativa Algeriei, într-un amical cu Iran, câștigat cu 2-1, în care a jucat doar 19 minute.

Anterior, el fusese rezervă nefolosită în meciurile oficiale cu Uganda (2-0) și Tanzania (2-0) din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni.

19 minute în tricoul Algeriei pentru Billel Omrani, apoi ”excluderea definitivă”?

Vara trecută, presa din Algeria aducea în discuție inclusiv varianta unei ”excluderi definitive” de la echipa națională în cazul lui Omrani: 

”Selecționerul Djamel Belmadi a decis să îl excludă definitiv pe Billel Omrani din batalionul Fenecilor, conform jurnalistului Bouregaa Benazouz.

Billel Omrani și Yanis Hamache nu l-au convins pe selecționer. Prezența lui Omrani printre cele șapte nume noi din națională a surprins oricum, mai ales pentru că problema cu pașaportul său expirat putea să-l coste convocarea” (Fennec Football).

Atacantul lui FCSB (16 meciuri, 2 goluri și 2 pase de gol în acest sezon) s-a transferat la vicecampioana României în luna septembrie a anului trecut, după cinci titluri consecutive în Liga 1 câștigate cu CFR Cluj.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!