Vesti EXTRAORDINARE: Echipa din Romania cu pilot roman in Formula 1! Cum se numeste echipa!

Formula 1 Forza Rossa F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Aprilie 2014, 19:04
Data actualizarii: Joi 17 Aprilie 2014, 23:31

► Dinamo 1-1 (3-6) Steaua. Vezi AICI rezumatul VIDEO al partidei retur!

Romania a visat la un circuit de Formula 1 care sa atraga zeci de milioane de euro in fiecare an, dar proiectul a fost abandonat de guvernanti.

Romania spera acum la o echipa care sa participe in Marele Circ iar din ea sa faca parte si un pilot roman.

Visul pare mai aproape ca oricand de a deveni realitate prin intermediul companiei Forza Rossa, importatoarea Ferrari in Romania.

Proprietarul ei este Ion Bazac, fost ministru al sanatatii si are planuri mari. FIA analizeaza cererea romanilor de a intra in Marele Circ din 2015, cand mai multe locuri se vor elibera.

"Este adevarat, insa prea multe amanunte nu putem da in acest moment. Asteptam raspunsul FIA si apoi vom actiona in consecinta", a declarat Bogdan Sonea, marketing manager al firmei Forza Rossa, in ziarul Ring.

Pilotul roman din GP3 Robert Visoiu e si el in planurile Forza Rossa.

"Ar fi extraordinar sa fie o echipa romaneasca in cadrul careia sa evolueze un pilot roman. Este un vis, vom vedea", a comentat Bogdan Sonea.

Seful echipei va fi romanul naturalizat in Germania Colin Kolles, care a mai lucrat in trecut la Force India si HRT.

"Va fi team-managerul echipei Forza Rossa. Este un cunoscator in domeniu si suntem siguri ca isi va face treaba profesionist", spune marketing managerul de la Forza Rossa.

Forza Rossa poate primi motoare Ferrari in urma colaborarii existente deja intre compania romaneasca si producatorul italian.

"Este mult prea devreme sa discutam despre asta. Nu am pus inca lucrurile la punct", a mai declarat Sonea.

Si Dacia a studiat posibilitatea intrarii in Formula 1 cu ajutorul Renault, furnizor de motoare la 4 echipe, intre care si campionii mondiali de la Red Bull.

"Nu este usor sa intri in Formula 1. Costa foarte multi bani, dar cu siguranta avantajele de marketing sunt extrem de mari.". a mai spus Sonea. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!