Pariul anului in F1: "Schumacher va fi campion mondial in 2010!"

Michael Schumacher Ross Brawn F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2010, 17:59
Data actualizarii: Luni 18 Ianuarie 2010, 18:04

Conducatorul echipei Mercedes, Ross Brawn, a declarat, luni, ca mizeaza pe Michael Schumacher in cursa pentru titlul mondial al pilotilor in Formula 1 in 2010, dar nu crede sa sportivul german va castiga prima cursa a sezonului.

Intrebat care dintre cei patru campioni mondiali in activitate, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Jenson Button si Michael Schumacher, are cele mai mari sanse pentru castigarea titlul in 2010, Brawn a precizat, pentru ziarul german Bild: "Michael va fi campionul mondial".

Cu toate acestea, conducatorul team-ului german nu are convigerea ca Schumacher va invinge in prima cursa a anului, din 14 martie, in Marele Premiu al Bahreinului, dupa cele 1239 zile de absenta din "Marele Circ". "Nu crede ca Michael Schumacher va putea castiga prima cursa. Va avea nevoie de cateva curse pentru a se obisnui cu celelalte masini si cu ceilalti multi piloti noi", a completat inginerul britanic.

Brawn a mentionat ca pentru primele incercari oficiale pe circuitul din Valencia, din perioada 1-3 februarie, pilotul german Nico Rosberg va fi cel care va testa primul noul monopost Mercedes: "Rosberg va fi primul care va pilota noua masina. Acest lucru a fost stabilit de la inceput, inainte ca Michael sa vina la echipa".

Mercedes a cumparat in intersezon gruparea Brawn GP, campioana mondiala a constructorilor si a pilotilor in sezonul 2009 al F1, reusind, de asemenea, inregimentarea septuplului campion mondial Michael Schumacher, pentru un contract de trei ani. Schumacher, care a implinit 41 de ani la 3 ianuarie, se retrasese din competitii din 2006.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!