Cosmin Olăroiu, despre drama de la Middlesbrough, unde Steaua a ratat finala Cupei UEFA: „Nu am dormit deloc!”

Steaua Bucuresti Cosmin Olaroiu FCSB Middlesbrough Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 03 Iunie 2023, 22:28
Data actualizarii: Sambata 03 Iunie 2023, 22:29

Cosmin Olăroiu a retrăit momentele triste după eliminarea Stelei din semifinala Cupei UEFA, din urmă cu 17 ani.

Pe 27 aprilie 2006, Steaua București (n.r. FCSB) disputa returul cu Middlesbrough, din semifinala Cupei UEFA. După 24 de minute, scorul era 2-0, grație golurilor înscrise de Nicolae Dică și Dorin Goian, cumulat cu succesul de pe fostul „Lia Manoliu”, 1-0, tot datorită lui Dică. Numai că, echipa din Anglia a marcat cele patru goluri de care avea nevoie pentru a ajunge în ultimul act al competiției, iar Massimo Maccarone, cu o dublă, Mark Viduka și Chris Riggott i-au răpit Stelei visul de a ajunge într-o finală europeană.

Cosmin Olăroiu a retrăit tristele amintiri de la Middlesbrough - Steaua, din semifinala Cupei UEFA

La 17 ani de la acel moment, Cosmin Olăroiu a mărturisit că jucătorii au fost profund afectați și că misiunea de a-i stabiliza pe finalul campionatului nu a fost deloc ușoară.

„Eram în continuare angrenați în campionat, jucam cu Rapid la câteva zile și chiar ne-au bătut, pentru că nu reușiserăm să ne revenim. Era firesc. Apoi am revenit și am câștigat. Îmi aduc aminte că nu am dormit deloc, iar dimineața, după micul dejun, am ținut o ședință cu jucătorii, în care le-am spus ce am simțit eu cu adevărat. Lucrul ăsta cred că ne-a ajutat pe toți să trecem peste acel moment. Apoi ne-au așteptat suporterii la aeroport, s-au comportat extraordinar și le-au arătat jucătorilor apreciere, dragoste. Suporterii sunt un element important în viața unei echipe”, a declarat Cosmin Olăroiu pentru GSP

Totodată, fostul antrenor al roș-albaștrilor a dezvăluit că a avut sarcini precise pentru elevii săi, numai că vacarmul de pe stadion și presiunea rezultatului i-au făcut pe jucătorii Stelei să uite ce le-a transmis.

„Ne mai strângem și vorbim. Vorbeam și cu Goe (n.r. - Dorin Goian), îi spuneam: 'Bine, bă, dar nu înțeleg. Ieșeam la atac, iar când pierdeam mingea, voi vă retrăgeați ca să-i marcați pe ăia care nu mai ieșeau, că nu mai puteau, erau morți'. Mi-a zis: 'Tu crezi că noi mai înțelegeam ceva în momentele alea, la ce era acolo?'

Lui Mihăiță i-am zis când a intrat pe teren: 'Am nevoie de un singur lucru. Spune-i lui Carlos sau unui jucător să cadă un minut. Am nevoie de un minut, că nu reușesc să vorbesc cu ei, e un vacarm atât de mare încât nu mă aud. Întrerupeți puțin jocul'. A intrat, s-a terminat meciul, ne-au bătut ăia. Mi-a zis: 'Tu crezi că am ținut minte până acolo ce-mi spuseseși tu?' Fiecare avea fișă personală, video cu adversarul direct, știa tot. Era Downing... L-am băgat pe Bălan și i-am zis: 'Trebuie să-l blochezi pe piciorul stâng, atât'. Intră pe teren, îl întreabă Rădoi ce joacă: 'Mijlocaș dreapta'. 'Ai grijă la Downing, să-l blochezi pe stângul lui'. Apoi, Downing a driblat cu stângul și ne-a dat gol! E greu să gestionezi... gândește-te că au fost echipe mari, Barcelona a pierdut cu Liverpool, de la 3-0 la 3-4. Vorbim despre echipe mari, nu ca noi. În momentul în care intervine panica, nu mai ai cum să controlezi. Nu mai ai răspuns de la ei. Panică, creierul blocat, adrenalină...”, a mai spus Cosmin Olăroiu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!