Prima reacție a doctorului care i-a oferit îngrijiri medicale lui Barnabas Varga pe teren: "Nu se putea mai bine!"

Barnabas Varga campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Barnabas Varga / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 23:14
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 23:15

Barnabas Varga, atacantul naţionalei Ungariei a suferit mai multe fracturi faciale în timpul meciului cu Scoţia, scor 1-0, de la Campionatul European 2024.

În minutul 68 al meciului dintre Ungaria şi Scoţia din Grupa A de la EURO 2024, Barnabas Varga a fost lovit cu putere cu cotul de portarul scoţian Angus Gunn la un duel aerian, prăbușindu-se pe gazon.

Raymond Best, medicul care l-a tratat pe Varga Barnabas pe teren, a oferit detalii despre accidentarea fotbalistului maghiar.

  • Barnabas Varga, alături de staff-ul echipei naționale a Ungariei / Sursă Foto - MLSZ, Twitter/X

Best, care activează și ca medic al echipei VfB Stuttgart, a intrat pe teren la solicitarea medicului echipei naționale maghiare (Szilas Adam) pentru a evalua starea lui Varga.

"Primul pas este întotdeauna verificarea funcțiilor vitale de bază - cum ar fi ritmul cardiac, circulația sângelui și respirația - și, din fericire, nu au existat probleme în aceste privințe. Asta înseamnă că Varga era conștient și a reacționat la stimuli, reușind chiar să-și miște piciorul", a spus medicul elvețian citat de Bild.

Best se felicită pentru intervenția în cazul lui Varga

După ce s-au asigurat că viața lui Varga nu era pusă în pericol, medicii i-au examinat capul și coloana vertebrală, apoi l-au transportat la spital.

"După ce am reușit să stabilizăm starea lui Varga, l-am dus la spital pentru a fi supus unor investigații amănunțite și pentru a stabili un diagnostic precis. După o colaborare reușită, medicul echipei naționale maghiare m-a îmbrățișat. Am lucrat împreună cu calm și concentrare, cred că nu s-ar fi putut face mai bine", a mai spus Raymond Best.

Deși scorul era 0-0 în momentul în care Varga a părăsit terenul accidentat, Ungaria a reușit să câștige partida la ultima fază a meciului. În ciuda victoriei, ungurii au ratat calificarea în optimi de pe locul trei, după ce au obținut al cincilea loc trei.

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor pot fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!