VIDEO Ianis Hagi a explicat decizia lui Nicolae Stanciu de a renunța la #10: "A intrat la mine în cameră"

EURO 2024 Ianis Hagi Nicolae Stanciu Olimpiu Morutan EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 12:54
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 12:59

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

În cadrul unui interviu FRF, printre multe alte intrebări interesante, "Prințul" a fost întrebat despre decizia lui Nicolae Stanciu de a renunța la consacratul număr 10 din cadrul naționalei.

Ce s-a întâmplat

Într-un gest de solidaritate față de Olimpiu Moruțan, Nicolae Stanciu a decis să renunțe la tricoul cu numărul 10, pe care a început să îl poarte la națională de 2 ani încoace, de când Alexandru Maxim a ieșit din schemă, pentru a-l onora pe Olimpiu Moruțan.

  • Ianis Hagi, Ionuț Nedelcearu, George Pușcaș / Foto - Gabriel Chirea

Moruțan nu va putea participa la Campionatul European din cauza unei accidentări, iar Stanciu va purta numărul 21, în semn de respect.

În schimb, numărul 10 a fost preluat de Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi. "Regele" a fost 'decarul' la EURO 2000, ultimul turneu major cu echipa națională, unde tricolorii aveau să fie eliminați în sferturile de finală de către Italia, în frunte cu căpitanul Paolo Maldini.

Ianis Hagi a explicat decizia lui Nicolae Stanciu

Întrebat despre decizia lui Stanciu, 'Prințul' a povestit episodul din cantonamentul de la Mogoșoaia, când căpitanul i-a explicat gestul pe care dorește să îl facă pentru Moruțan. Hagi Junior a fost de acord și s-a declarat mai motivat ca niciodată să arate de ce este în stare, cu #10 pe spate.

"A fost o decizie a lui Nicu (n.r - Nicolae Stanciu). Olimpiu pentru noi înseamnă foarte mult, pentru acest grup. Ne-a ajutat și pe teren și înafara lui. După cum știți, suntem o familie imensă aici de ani de zile. Am crescut împreună de mici copii și acum facem performanță la echipa mare. 

Nicu venise la cantonamentul de la Mogoșoaia la mine în cameră să îmi spună dacă vreau să port numărul 10, fiindcă decizia lui a fost să poarte numărul lui Olimpiu la acest campionat european. În primul rând l-am felicitat pentru acest gest iar apoi i-am spus că voi încerca să port acest număr cu mândrie. Pentru tricoul cu numărul 10 am să dau totul pe teren pentru echipa națională", a declarat Ianis hagi, conform FRF TV.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!