Croația e bună de plată! Ce amendă a primit naționala după eliminarea de la EURO

EURO 2024 Croatia EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 29 Iunie 2024, 15:03
Data actualizarii: Sambata 29 Iunie 2024, 15:03

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Croația a fost amendată de UEFA cu 105.000 de euro după eliminarea de la EURO 2024, ca urmare a incidentelor petrecute în meciul împotriva Italiei, disputat la Leipzig. 

Ce penalități au fost aplicate

Sancțiunea a fost aplicată de comisia de control, etică şi disciplină a UEFA, care a decis următoarele penalități:

  • 45.000 de euro pentru aruncarea de obiecte pe teren.
  • 30.000 de euro pentru utilizarea de materiale pirotehnice.
  • 30.000 de euro pentru comportament inadecvat al suporterilor croați.

Pe lângă sancțiunile financiare, poliția germană a arestat mai mulți fani croați în timpul și după meciul Croația – Italia. 

Atmosfera de la meci a fost marcată de incidente, inclusiv aruncarea de pahare de plastic și utilizarea de rachete de lumină. Aproximativ 20 de fani croați au atacat suporterii italieni, care au rezultat în două spitalizări. 

În urma acestor evenimente, 11 suspecți croați și bosniaci au fost reținuți și sunt anchetați pentru vătămare corporală gravă.

În trecut, Croația a mai fost amendată pentru aprinderea și aruncarea de materiale pirotehnice în timpul unui meci împotriva Albaniei, iar UEFA a deschis o anchetă privind presupusul comportament rasist al suporterilor.

Poliția din Leipzig a declarat că, în comparație cu meciurile anterioare din oraș (Portugalia – Cehia și Franța – Olanda), nu au fost făcute arestări. Următorul meci care va avea loc la Leipzig va fi între Austria și Turcia, în optimile de finală.

"Federaţia croată de fotbal a fost amendată cu 105.000 de euro pentru aruncarea de obiecte (45.000 de euro), rachete de lumină (30.000 de euro) şi comportament inadecvat (30.000 de euro) al unor suporteri croaţi în timpul meciului Croaţia - Italia", se arată într-un comunicat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!