Concluzia la care a ajuns Daniel Isăilă după calificarea României la EURO 2024

Daniel Isaila EURO 2024 Romania EURO 2024 Daniel Isăilă
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 16:53
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 17:06

EURO 2024 va fi transmis în direct de Pro TV, Pro Arena și VOYO.

Din articol
  • România - Elveția e marți, de la 21:45, liveblog pe www.sport.ro. 
  • Partida face parte din ultima etapă a Grupei I din preliminariile Campionatului European din 2024. 
  • Meciul se joacă pe Arena Națională din București (sold out).

Daniel Isăilă, fost selecționer al naționalei de tineret, ocupă în prezent funcția de antrenor al formației Banyas, din Emiratele Arabe Unite. Tehncianul brașovean e o voce autorizată pentru a sublinia atuurile naționalei mai ales că a fost și secund al lui Anghel Iordănescu la EURO 2016, dar a lucrat cu foarte mulți componenți ai actualului lot în perioada în care era pe banca reprezentativei U21. 

Isăilă e omul care a început munca și are un mare merit pentru accederea României la Campionatul European de tineret din Italia și San Marino. În urmă cu patru ani, selecționata condusă de Mirel Rădoi ajungea până în semifinalele competiției. 

  • Daniel Isăilă

Isăilă scoate în evidență faptul că România posedă un bazin uriaș de fotbaliști talentați. 

“Sunt bucuros ca toată lumea, fericit. Aveam nevoie de această calificare, fotbalul românesc are nevoie de rezultate pozitive. Și mă bucur că această calificare a venit în urma unui joc foarte bun. Am spus întotdeauna că din punct de vedere al educației, mental, avem de suferit. Probabil și cu presiunea foarte mare creată… e normal. Există o foame de rezultate a publicului.

Toată această presiune creată în jurul echipei naționale nu e ușor de gestionat. Dar mă bucur că au dat dovadă de tărie de caracter, după ce am fost conduși încă de la începutul partidei. Poate că așa a fost să fie, a trebuit să nu mai avem absolut nimic de pierdut, să ieșim la joc, să facem un meci bun și să obținem calificarea.

Erau jucători foarte buni și atunci (n.r. – la EURO 2016). Și acum la fel, foarte talentați. Au nevoie de încredere. Sunt momente și momente, adversari diferiți, planul tactic e diferit. Naționala României mereu a avut jucători talentați. Important este cum îi creștem și cum îi educăm în acest spirit de performanță", a declarat Daniel Isăilă, potrivit Sport Total FM.

Victoria din Ungaria a trimis România pe locul 1 în Grupa I. Tricolorii au ajuns la 19 puncte, cu o etapă înainte de final. Elveția a comis un nou pas greșit, a remizat în duelul cu Kosovo, scor 1-1.

În ultima etapă, tricolorii vor primi vizita Elveției, la București. Partida va avea loc marți, pe Arena Națională, de la ora 21:45. Meciul se va juca cu casa închisă! 

Clasament Grupa I:

România - 19 pct

Elveția - 17 pct

Israel - 12 pct

Kosovo - 11 pct

Belarus - 9 pct

Andorra - 2 pct

Ultimul turneu final la care România a participat a fost EURO 2016, competiție care s-a desfășurat în Franța.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!