VIDEO "A devenit o adevărată tradiție!" Fanii ucraineni au scandat din nou refrenul 'dedicat' lui Putin

EURO 2024 campionatul european Vladimir Putin EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 14:54
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 15:00

Mesajul anti-Putin continuă să răsune în Germania din pieptul a mii de iubitori ai fotbalului care participă la Campionatul European.

"Putin - khuilo (tr. - Putin, nemernicul)", a răsunat pe străzile din Germania din pieptul a mii de ucraineni, care au asistat la meciul disputat de favoriți în compania Slovaciei, scor 2-1.

"Acest lucru a început să devină o adevărată tendință aici în Germania în timpul #EURo2024. L-am văzut până acum la fani din Polonia, România, Georgia și Ucraina", notează pagina de Twitter (X) BrennpunktUA, care publică în mare parte detalii despre războiul din Ucraina.

Mesajul însoțește un video în care pot fi observați fanii ucraineni care mărșăluiesc pe străzile din Germania scandând lozinca anti-Putin.

Minciuna care s-a viralizat! Fanii români, acuzați că au scandat numele lui Putin

40 de mii de suporteri români au făcut o atmosferă superbă la Munchen, pe Allianz Arena, și i-au susținut pe tricolori pe toată durata meciului cu Ucraina, scor 3-0.

Victoria României a fost umbrită de o știre falsă care a început să circule pe rețelele sociale și care a fost preluată și de presa din străinătate.

Concret, peste un videoclip în care apar suporterii români în timpul meciului cu Ucraina a fost adăugat un sunet diferit în care îi este scandat numele lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, țară care a invadat Ucraina în urmă cu doi ani. Mirror și Gazzetta dello Sport sunt doar două dintre publicațiile care au preluat această informație fără să își dea seama de greșeală, chiar dacă cei de la X.com (n.r. fostul Twitter) au explicat că este vorba despre un videoclip editat.

”Audio din acest videoclip este fals. În afară de faptul că nimeni nu a reportat astfel de scandări de la stadion, se poate observa din video că nimeni nu strigă numele lui Putin”, au scris cei de la X.com.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!