"Cele mai importante competitii pe care TVR nu le-ar mai putea transmite sunt Olimpiada de la Rio si Euro 2016!" Dezastru din cauza datoriilor de 14.5 mil euro

tvr Euro 2016 Jocurile Olimpice de la Rio Preliminarii EURO 2016
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2016, 13:41
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2016, 13:56

European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni (aproximativ 14.5 mil euro).

Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in luna mai. DETALII DESPRE ACEST SUBIECT PE WWW.STIRILEPROTV.RO

TVR va pierde accesul si la alte servicii oferite de EBU, inclusiv schimburi cu Eurovision News si Sport News, dreptul de a difuza evenimente sportive specifice, expertiza juridica, tehnica si de cercetare si servicii de lobby.

Potrivit Irinei Radu, fostul presedinte interimar TVR, datoriile postului public pun in pericol si transmiterea celor doua mari competitii sportive din aceasta vara, Euro 2016 si Jocurile Olimpice de la Rio.

"TVR pierde dreptul asupra unor competitii sportive care sunt contractate. Da, Euro 2016 si Olimpiada de la Rio sunt in pericol. Am primit astazi o invitatie de la Ministerul de Finante la ora 14:00. Noi am discutat mai multe variante pe care se poate merge."

"Cele mai importante competitii pe care TVR nu le-ar mai putea transmite sunt Rio 2016 si Campionatul European, unde EBU nu mai are drepturile, pentru ca le-a vandut unei firme", a declarat Irina Radu, fost presedinte interimar TVR, pentru Digi24.

Intrebat daca vor mai fi si alte evenimente care nu vor fi transmise de TVR precum Campionatul European de Fotbal, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a explicat ca Guvernul nu are mandat sa lucreze acum "in ceea ce inseamna reformarea structurii publice din televiziune"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!