Ion Craciunescu Istvan Kovacs qatar 2022 CM 2022

„Unii nu sunt nici măcar la degetul mic al lui Kovacs” Ion Crăciunescu, reacție dură cu privire la arbitrajul de la Mondial

Campionatul Mondial din Qatar a debutat pe 20 noiembrie cu meciul dintre țara gazdă și Ecuador, scor 0-2.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 18:49
Data actualizarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 18:48

Arbitrul român, Istvan Kovacs, a fost delegat drept al patrulea oficial în șase partide la Mondial: Uruguay - Coreea de Sud (0-0), Argentina - Mexic (2-0), Spania - Germania (1-1), Ecuador - Senegal (1-2), Arabia Saudită - Mexic (1-2) și Croația - Belgia (0-0).

Fostul mare central, Ion Crăciunescu, a vorbit despre arbitrajul de la Campionatul Mondial din Qatar, precizând faptul că Istvan Kovacs ar fi făcut față cu brio meciurilor de la turneul final.

Crăciunescu: „Să mă ierte Dumnezeu!”

„Au altfel de VAR, nu funcționează pe criteriul VAR-ului de la noi, care fermentează, este un var stins, care fermentează doar dacă are anumiți stimuli. Dar pe mine mă uimește calitatea arbitrajului, pe cuvânt. Eu stau și mă întreb cum Istvan Kovacs poate să reziste să stea, să privească pe alții, că e a șasea oară când îi privește. Să mă ierte Dumnezeu, dar unii dintre ei care arbitrează la Mondiale nu sunt nici la degetul mic al lui Kovacs.

Nu se merge pe diversitate, se merge pe politic. Haideți să spunem lucrurilor pe nume. Asta e politica FIFA, să cheme cât mai mulți arbitri din cât mai multe țări, pentru că, probabil, au nevoie de voturi și voturile de unde vin? De la toate țările. Așa că e mai bine să cheme arbitri de peste tot. Și au și o scuză, că fac popularizarea arbitrajului. să se dezvolte și în țările alea. Păi bine, băi, băieți, faceți în altă parte, nu la cea mai mare competiție care se desfășoară o dată la 4 ani, nu faceți experinete.

Găsiți alte meciuri amicale, inter cluburi, alte competiții, altceva. Aici e vârful competițiilor. Dar ei nu țin cont, vor să mulțumească pe toți ca să nu aibă neplăceri, să-i voteze. Probabil că așa e”, a spus Ion Crăciunescu, potrivit Sport Total.

Mondialul din Qatar

Olanda - SUA, Argentina - Australia, Japonia - Croația, Brazilia - Coreea de Sud, Anglia - Senegal, Franța - Polonia, Maroc - Spania și Portugalia - Elveția sunt meciurile de la CM 2022 din optimi.

Olanda, Anglia, Argentina, Franța, Japonia, Maroc, Brazilia și Portugalia sunt naționalele care au reușit să se califice în optimile de finală ale Mondialului de pe prima poziție.

Qatar este prima națională care găzduiește un Campionat Mondial și pierde toate meciurile din grupă. Qatarezii au strâns un golaveraj de -6, marcând un singur gol.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!