Prima tara care se pregateste sa spuna ADIO BLATURILOR! Masura extrema: pedeapsa cu 7 ani de inchisoare pentru meciuri aranjate!

Autor: Sport.ro
Joi 31 Iulie 2014, 10:35

	Prima tara care se pregateste sa spuna ADIO BLATURILOR! Masura extrema: pedeapsa cu 7 ani de inchisoare pentru meciuri aranjate!

Problema meciurilor trucate a pus stapanire pe toata planeta. Nici chiar societatile cele mai civilizate nu scapa de tentaculele lungi ale Mafiei Pariurilor.

Prima tara care ia cu adevarat o masura pentru rezolvarea acestei probleme este Noua Zeelanda.

La cateva luni dupa ce un jucator important de cricket, Lou Vicent, a recunoscut ca a participat la meciuri trucate, in Parlament a ajuns o lege care spune ca orice blatist se va alege cu o pedeapsa de 7 ani de inchisoare, scrie The Guardian.

Ministrul sportului din Noua Zeelanda spune ca trucarea meciurilor este o problema din ce in ce mai mare la nivel mondial si ca e nevoie de masuri dure pentru stoparea acestui fenomen.

"Dupa cum am vazut recent, Noua Zeelanda nu este imuna la aceasta amenintare", a declarat Murray McCully dupa ce legea a fost citita pentru prima data in Parlament si a trecut cu unanimitate de voturi.

La inceputul acestui an, Lou Vicent a recunoscut ca a participat la meciuri aranjate si a fost suspendat pe viata din cricket.

Teroare în Atena. Mai multe case au ars, două suburbii au fost evacuate. Valul de căldură a atins cote maxime
BRAT
Modifică setările cookies