Sportivii răspund acțiunilor lui Putin! Jucătorul care renunță la 1,8 milioane de euro și nu mai revine la campioana Rusiei 

baschet euroliga Tornike Shengelia TSKA Moscova Vladimir Putin Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 18:40
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 18:51

Tornike Shengelia a luat o decizie radicală în urma războiului din Ucraina. 

Tornike Shengelia (30 ani) este legitimat la TSKA Moscova. Însă, din cauza ultimelor evenimente mondiale, când Vladimir Putin a lansat atacul asupra Ucrainei, bachetbalistul a plecat în țara natală, Georgia, și nu mai dorește să revină în lotul campioanei Rusiei. 

Tornike Shengelia este al doilea cel mai bine plătit jucător din lotul rușilor, cu un salariu de 1,8 milioane de euro pe an, dar baschetbalistul nu mai ține cont de bani în aceste condiții. Este hotărât să renunțe la salariul colosal doar pentru a nu mai evolua pentru TSKA Moscova, potrivit basketnews.com.

Tornike Shengelia:„Mă rog pentru tine, Ucraina! Rămâi tare!”

De altfel, de când a început războiul, Tornike Shengelia a distribuit multiple mesaje pe contul oficial de Instagram în care își arată susținerea față de poporul ucrainean: „Mă rog pentru tine, Ucraina! Rămâi tare!”, a fost unul dintre mesajele distribuite de baschetbalist. 

Tornike Shengelia este cel mai mare baschetbalist georgian din istorie. De-a lungul carierei a evoluat pentru două echipe din NBA, Brooklyn Nets și Chicago Bulls. Iar în Europa a jucat pentru Baskonia 6 sezoane, ca în 2020 să semneze cu TSKA Moscova. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!